Önkéntesség

2024.04.11. 06:25

Önkéntesek tisztították meg a települést

Hagyomány, hogy tavasszal lelkes önkéntesek tisztítják meg a települést. A szemétszedésen idén 25 zsák gyűlt össze.

Goletz-DeáK Viktória

Ismét önkéntes munkával tisztult meg Dunaszentmiklós bel- és külterülete. A település közösségi oldalán számoltak be arról, hogy minden évben tavasszal a falu egy lelkes csoportja fog össze annak érdekében, hogy az eldobált szeméttől megtisztítsa a környezetet. Az idei szemétszedés is sikeres volt. 

Hagyomány, hogy tavassal lelkes önkéntesek tisztítják meg a települést. A szemétszedésen idén 25 zsák gyűlt össze.
Az idei szemétszedésen 25 zsákot gyűjtött össze, több, mint húsz önkéntes.
Fotó: Dunaszentmiklós Község Önkormányzata / Forrás: Facebook

– Az elsődleges nyomvonal idén is a Dunaszentmiklós táblától egészen a szomódi lőtérbejáróig tartott, amellyel kapcsolatban az a tapasztalat, hogy évről évre egyre kevesebb szemetet dobnak az út szélére. Egy-egy olyan pont van, ahol jelentős mennyiségű eldobott italos üveg, vagy éppen háztartási hulladék van. A két település között nyolc zsák telt meg. A másik útvonal a Hilltop felé vezető útszakasz volt, ahol szintén csökkenő tendenciát mutatott az eldobált hulladék mennyisége – írták posztjukban. A külterületek mellett a falu több pontja is megtisztult.

Sikeres volt a szemétszedés 

A délelőtt végére 25 zsák telt meg a környezetben eldobott szeméttel, amit több mint húsz önkéntes segítségével szedtek össze. 

– Nagy öröm számunkra, hogy a településünk jövő generációjának is fontos a környezet tisztasága és védelme. Az akció után zsíroskenyér és ital várta a résztvevőket – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában