Komárom-Esztergom vármegye

2024.04.12. 19:00

Programajánló szombatra és vasárnapra

Szombaton és vasárnap is sok programot tartanak vármegyeszerte. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Almásfüzitő

Limlom börzét tartanak szombaton az almásfüzitői Közösségi ház mögötti területen. Az érdeklődőket 9-12 óra között várják.

Ács

Vers minden áron címmel Sövegjártó Áron előadását hallgathatják meg az érdeklődők a költészet napja alkalmából az ácsi Bartók Béla Művelődési Házban. A rendezvény vasárnap 17 órakor kezdődik.

Bokod

Jótékonysági Fakanál bált rendeznek szombaton 20 órától a bokodi Művelődési házban. A bevételt az iskola konyhájának felújítására fordítják.

Dunaalmás

Pegazus szárnyán címmel költészet napi családi piknikre várják az érdeklődőket szombaton 10 órától a Dunaalmási Lovardába és Szabadidőparkba. A szervezők ezen a napon művészetek közötti időutazásra viszik a résztvevőket.

Esztergom

Az Álmok Bábszínháza az Unikó kalandja című zenés, fényjátékos bábelőadását láthatják a gyerekek szombaton az Esztergomi Művelődési Házban. Az előadást 16 órakor kezdődik.

Kecskéd

Jótékonysági táncgálát és bált rendez szombaton a Kecskédi Néptánc Egyesület. 16 órakor a művelődési házban kezdődik a kultúrműsor a helyi általános iskola, a német nemzetiségi óvoda és bölcsőde csoportjai, a német nemzetiségi dalárda és a néptánc egyesület tánccsoportjai közreműködésével. A bál 19 órakor kezdődik, a zenét a Gaudi Baum szolgáltatja.

Kisbér

Szombaton Dr. Bubó mesemusicalt tekinthetik meg a gyerekek és szüleik a kisbéri Wass Albert Művelődési Központban. Az előadás 16 óra 30-kor kezdődik.

Komárom

– Szombaton A Mazsola és Tádé bábjáték lesz látható szombaton a komáromi Jókai moziban.  A Budapesti Ametist Bábszínház előadása 10 óra 30-kor kezdődik.

– Folytatódik a Női vonal sorozat a komáromi Generációk Házában. Ezúttal, szombaton 10 órától, azok az édesanyák kaphatnak hasznos tanácsokat, akiknek gyermekei óvodába készülnek. Az előadó Sárkány Krisztina gyógypedagógus lesz.

– A Monostori Kulturális Egyesület szombaton 15 órától Dózsa György Művelődési Házban rendezi a költészet napi programját. Fellépnek: Endrédiné Zsuzsanna, Egyed László, Gál László, Latinovits-díjas versmondó, Gál Boglárka, Szekeres Tibor, Krúdy-díjas költő és a Koppánymonostori Általános Iskola tanulói.

Nyergesújfalu

A Társasjáték-kör szombaton tartja következő foglalkozását az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban. Az érdeklődőket 10 és 13 óra között várják.

Oroszlány

– A XXVI. Civileké a ház rendezvénysorozat keretében sportnapot tartanak szombaton civil- és sportegyesületek részvételével. A rendezvényt Likerecz Gyöngyi Európa- és világbajnok, olimpiai 4. és 5. helyezett súlyemelő nyitja meg. A sztárvendég Rubint Réka lesz, aki alakformáló edzést tart a résztvevőknek.

– A XXVI. Civileké a ház rendezvénysorozat keretében Oroszlány 70 elnevezéssel tartanak helytörténeti vetélkedőt vasárnap 10 órától a a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban. 15 órától családi csalogató lesz, 15 óra 30-tól az Aforce1 Klub tart táncbemutatót, 16 óra 30-tól Juhász Laura és Pataki Csaba mese- és musical dalokat ad elő. 17 óra 30-tól pedig kalandozás lesz a magyar mesék világában.

Piliscsév

A Pilis- és térsége borversenyének eredményhirdetését tartják szombaton 16 óra 30-tól a piliscsévi Kálmánfi Béla Művelődési Házban. A rendezvényen a zenét az Edo&Toma Acoustic szolgáltatja.

Tarján

Pál Gabriella régész, a Tatabányai Múzeum igazgatója lesz a szombaton 16 órától a Tarjáni Plébánia Közösség vendége. A vetítéses előadásán összefoglalja az Anna-kép/Annabild kutatásának eredményeit, majd válaszol az érdeklődők kérdéseire.

Tatabánya

– Tavaszi nemzetiségi dalostalálkozót rendez az 55 éves a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör szombaton 16 órától a tatabányai Széchenyi István Művelődési Házban. Közreműködik: Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvoda énekes csoportja (Tatabánya), Német Nemzetiségi Dalkör (Környe), Bánhidai Szlovák Nemzetiségi Dalkör (Tatabánya), Magyar Népdalkör (Környe), Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör (Tatabánya).

– Szombaton 9 órától rendezik a VIII. Tavaszi Agora Kupa egyéni amatőr sakkversenyt a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. A verseny győztese mind az öt csoportban serleget kap. Különdíjban részesül a legjobb női, a legjobb tatabányai, a legjobb kertvárosi, a legjobb junior és szenior versenyző, és gazdára talál a fair play díj is.

– Szombaton 10 órára ismét várják a gyerekeket és szüleiket a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Ház mesemozijába és játszóházába. Lesz mesefilmvetítés, gyöngyfűzés, festés, rajzolás és színezés.

– Ezo-Tér közösségi napot rendeznek szombaton 10-17 óra között a tatabányai József Attila Művelődési Házban. A kínálatból: holisztikus gyógyítás, aura- és csakratisztítás, kártyavetés, tarot, kronobiológia, számmisztika, grafológia, földsugárzás mérés, fitoterápia, reiki, talp-fej-hátmasszázs, ízületi kimozgatás, harmonizáló zenék, kézműves mézek, ásványok, amulettek, ajándéktárgyak.

– Alkalmazotti lét és kiszolgáltatottság? Vállalkozóként sincs kolbászból a kerítés? Mit tegyünk, ha a vállalatvezető játszmákba hajszol és visszaél a helyzetével? Mi történik, ha a munka kihat a családi és a párkapcsolati életünkre? Hol a határ? Hogyan szabhatjuk mi magunk meg azt? Ezekre és hasonló kérdésekre keresik a választ szombaton 19 órától a választ a tatabányai Vértes Agorája estjén. Játékmesterek: Gönczi Dorka mediátor, Varga Zsolt kommunikációs szakértő.

– Tavaszköszöntő dalostalálkozót rendeznek vasárnap 15 órakor a tatabányai Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban. Közreműködnek: Biatorbágyi Dalkör, Napraforgó Citerazenekar (Szőny), Spiritusz zenekar, Tatabányai Bányász Dalkör, Táti Bányász Nyugdíjas Vegyeskórus.

Tát

Vasárnap 15 órától a művelődési házban rendezik a X. Táti Musical Est különkiadását örökzöld slágerekkel. Közreműködik: Koós Réka, Kocsis Dénes és Csengeri Attila.

Várgesztes

A Német Nemzetiségi Önkormányzat borversenyt rendez szombaton 17 órától a Várgesztesi Faluházban. Kérik a résztvevőket hogy 2023. évi, saját termésű vagy saját készítésű borukból vigyenek magukkal fajtánként 2x0,75 litert sötétszínű dugaszolt üvegben. A borok leadási ideje: a verseny napján 16 és 17 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában