Komárom-Esztergom vármegye

2024.04.01. 09:00

Programajánló hétfőre

Hétfőn is sok programot tartanak vármegyeszerte. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Komárom

Locsolómentes napot tartanak hétfőn 10-17 óra között a Monostori erődben. A programban kézműveskedés, húsvéti ügyességi játékok, a Garabonciás táncegyüttes húsvéti vigassága, tojásvadászat, kosárhinta, fajátékok, tárlatvezetések szerepelnek. 15 órától a Magyarock Dalszínház előadásában A gonosz mostoha című családi musicalt tekinthetik meg az érdeklődők.

Nyergesújfalu

Nagypéntek 12 órától az Ady Endre Művelődési Központtól indult és hétfő estig tart a hagyományos nyuszi/tojás/pipikereső játék. Öt helyszín kell pecséteket gyűjteni a menetlevébe. Ezeket a végén kindertojásra lehet majd beváltani.

Oroszlány

Idén első alkalommal rendeznek húsvéti tojáskeresést az Oroszlányi Bányászati Múzeumban. A gyerekeket és szüleiket hétfőn 10-16 óra között várják.

Tata

Március 29. és április 1. között sokszínű családi-és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a tatai Esterházy-kastélyban. A hétvége folyamán tematikus vezetések indulnak a kastélykertben és a felújítás előtt álló kiskastélyban minden nap 14 órai kezdettel. Ezenkívül a családok egy különleges kincskeresés során fejthetik meg a kastély rejtett titkait. A gyermekek az ünnephez kapcsolódó kézműves programokon vehetnek részt, vasárnap és hétfőn pedig tojáskeresésen.

Tatabánya

– Húsvéti forgatag lesz hétfőn 13 órától a tatabányai Vértes Agorájában. Tojáskeresés, közös szénrajzalkotás, hagyományőrző ünnepi műsor a Bányász Táncegyüttessel szerepel egyebek mellett a programban és a Maszat című előadást is megtekinthetik azok, akik ellátogatnak a rendezvényre.

– Tojásgurító verseny lesz hétfőn 15 órától Alsógallán. Az érdeklődőket a Gödöri-dűlőben várják. A szervezők kérik, hogy a versenyre jelentkezők főtt tojást vigyenek magukkal.

– Szintén tojásgurító versenyt rendeznek hétfőn a sárberki "szánkózó dombnál". A program 16 órakor kezdődik. Csillámtetoválás és arcfestés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában