Megdőltek a fák

2024.04.03. 07:54

Fűteni fognak az Öreg-tó partján kivágott fákkal

A kidőlt és megdőlt fák kivágásával tették rendbe a tópartot Tatán. Az Öreg-tó partjáról elvitt fák a város távfűtését segítik majd.

Kemma.hu

Újabb videóval jelentkezett közösségi oldalán Michl József, Tata polgármestere. Ezúttal arról számol be, hogy szépen haladnak az Öreg-tó partjának a megtisztításával. 

A kidőlt és megdőlt fák kivágásával tették rendbe a tópartot Tatán. Az Öreg-tó partjáról elvitt fák a város távfűtését segítik majd.
A téli sok csapadék miatt az Által-ér is kiöntött, a fellazult talaj pedig nem bírta a fák terhét az Öreg-tó partján
Fotó: Szabó Zoltán

– A tavalyi év végén volt pár napos nagy hóesés, ami sok fánkat tönkre tette itt az Öreg-tó partján. A munkálatokkal folyamatosan most már talán végzünk. A kupacok azt jelzik itt a tóparton sétálóknak jelzem, hogy megkezdtük az összegyűjtését az összevágott fáknak és a takarítását itt a tóparton. Le fogjuk darálni és elszállítjuk a darálékot, a faaprítékot a távhőnek a telephelyére és ezzel segítjük a a távfűtést. Azt reméljük, hogy ezzel a takarítással kicsit szebbé tudtuk tenni az Öreg-tó partját – magyarázta a polgármester. Hozzátette: folyamatosak a a faültetések a tóparton is és folytatódik az erdőnek a megújítása részben faültetéssel, részben pedig a rossz fák szelektálásással. A gyomfáknak a kivételével. – Azt remélem, hogy a nyár idén is gyönyörű lesz a tóparton itt mindannyiunk számára – tette hozzá Michl József. 

Az Öreg-tó partján a sok hótól dőltek meg a fák

Mint arról korábban beszámoltunk, a sok eső és a nagy hó miatt több fa is eldőlt, kidőlt. Ezeket vágták ki a Vízügy munkatársai. Michl József akkor azt mondta, hogy a felázott talaj volt a másik ok ami miatt könnyedén néhány fával végzett az időjárás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában