Ingoványos terület

2024.04.19. 13:44

Mi lesz veled Spar? - a tatabányai aljegyző nem tudja, miért nem válaszoltak

Nagy port kavart az elmúlt napokban a kertvárosi Spar elhanyagolt épülete. A lakók, a cég és az aljegyző is reagált a múmiaépület ügyében.

Kemma.hu

Borzalmas állapotban van Tatabányán a kertvárosi Spar épülete. Az még aggasztóbb, hogy egyenlőre senki sem látja a múmiaépület jövőjét.

Múmiaépület lett az egykori kertvárosi Sparból
A múmiaépület sorsa továbbra is kérdés maradt
Forrás: Kemma.hu

A falon feliratok, lebomlott oldalfalak és egy csontváz - ez mind, ami az egykori kertvárosi Spar épületéből maradt a Hadsereg úton. Ez az, ami a környéken élők szemét régóta nagyon szúrja. Mint arról nemrégiben beszámoltunk, civil kezdeményezésre aláírásgyűjtő akció indult az elhagyatott épületének ügyében. A Kertvárosban élők türelme ugyanis elfogyott. Túl hosszú ideje vártak már türelmesen, miközben kétszer is kaptak ígéretet arra, hogy az egykori Hadsereg utcai Spar „otthagyott” épületével végre történik valami.

A SPAR Magyarország e-mailben reagált a cikkben foglaltakra. Azt írták, a társasház egy része a cég tulajdona, a nagyobb rész pedig az önkormányzaté. Tavaly megkereste őket a hivatal a további hasznosításról, a Spar válaszul megvásárlásra ajánlotta az ő részüket. Erre azonban már nem kaptak választ.

A napokban portálunk is megkereste a tatabányai önkormányzatot. Megkérdeztük, eljutott-e az önkormányzathoz a SPAR Magyarország levele, ha igen, miért nem válaszoltak rá. Érdeklődtünk továbbá, hogy szándékában áll-e az önkormányzatnak az eladásra kínált ingatlanrész megvásárlása, illetve szándékában áll-e az önkormányzatnak rendezni az épület sorsát.

Múmiaépület: mumifikálásra lenne szükség

A téma a csütörtöki a tatabányai közgyűlésen is felmerült a hozzászólások között. Az aljegyző nem tudott magyarázatot adni arra, miért nem reagáltak a cég megkeresésére.

Az aláírásgyűjtés, ami haladéktalan ügyintézésre szólít fel, április 20-án szombaton lesz, 10 és 14 óra között a helyszínen, az épület előtt. Az eseményen szívesen látják nemcsak Kertváros, hanem más városrész képviselőit is, akik szolidaritásukat kifejezve aláírásukkal támogatják a rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában