Húsvét

2024.04.01. 18:51

Kicsit félrement a locsolóvíz: a közönség is kapott belőle bőven +fotók

Az idén is megtartotta hagyományőrző ünnepi műsorát a Bányász Táncegyüttes a Vértes Agorája előtti téren. A fiúk meglocsolták a lányokat néhány szifon szódavízzel, amiből a közönség is kapott. Ilyen volt a húsvéti forgatag Tatabányán.

Wágner Zsanett

Húsvéthétfőn benépesült a Vértes Agorája előtti tér. Nem véletlenül, hiszen kellemes nyári melegben telt a húsvéti forgatag.

Húsvéti forgatag az Agoránál
A húsvéti forgatag hagyományos mozzanatok nélkül nem jöhetett volna létre. A Bányász Táncegyüttes locsolkodás közben
Fotó: Flajsz Peter

Húsvéti tojáskereséssel kezdődtek a programok, közös szénrajzot alkottak a kicsik és a nagyok együtt. Ezt követte a hagyományőrző ünnepi műsor a Bányász Táncegyüttessel, amiből természetesen nem maradhatott ki a locsolás sem. A délután Maszat című előadást is ígért, amit az egyik legismertebb hazai gyerekszerző, Berg Judit gondozásában láthatott a nagyérdemű.

Húsvét az Agoránál
Maszat című előadását hozta el Berg Judit Tatabányára
Fotó: Flajsz Peter

Húsvéti forgatag: falu lett a városból

Remek kísérőprogramnak bizonyult az állatsimogató. Ürümről érkeztek a Botár család tagjai, akik számos jószággal érkeztek a kultúrintézmény elé. Talán nem túlzás azt állítani, hogy jóvoltukból falu épült a város szívében. Eljött például Shama, a csaknem 8 esztendős csacsi, de tiszteletüket tették a nyulak és a törpemalacok. Volt bárány, kecske, póni, rackajuh, japán kakas és néhány tyúk, nem hiányozhatott a liba és páva sem.

Húsvét az Agoránál
Remek kísérőprogramnak bizonyult az állatsimogató
Fotó: Flajsz Peter

Számos kézművesfoglalkozás és húsvéti játék várta az apróságokat, no meg persze vidámpark.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában