Együtt ünnepeltek

2024.04.07. 14:19

Csokitojásokat rejtett a fű Tardoson

Tardoson sem maradhatott el a hagyományos húsvéti mulatság. A tojáskeresés volt a legnépszerűbb húsvéti program idén.

Goletz-DeáK Viktória

Hangos kacagástól és kiabálástól volt hangos Tardoson a művelődési ház udvara húsvétvasárnap. A gyerekek keresték a fűben lapuló finom csokitojásokat. Csabán Tibor, a település képviselője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy az évtizedes múltra visszatekintő programot a kezdetektől Dallos-Zsigmond Krisztina szervezi. Csak akkor adta át – ideiglenesen – a stafétát, amikor gyermekei születtek.

Tardoson sem maradhatott el a hagyományos húsvéti mulatság. A tojáskeresés volt a legnépszerűbb húsvéti program idén.
Húsvétvasárnap egy gyerek sem mehetett haza csokitojás nélkül 
Fotó: Beküldött

Idén, a tavalyival ellentétben, az időjárás is a kegyeibe fogadta húsvétkor a szabadtéri rendezvények szervezőit. Így, a tardosiak is nyugodtan várhatták a kora délutáni kezdést. Krisztina és férje, Péter, valamint segítőként Csabán Tibor időben elrejtették a sok apró, édes meglepetést a művelődési ház udvarán. Délután gyerekek, szülők, és egy-két nagymama, nagypapa várták a jelképes startjelet. A rengeteg csokitojást és különböző formájú édességet rekordidő alatt gyűjtötték össze az apróságok. 

Húsvétkor mindenkinek jutott csoki

– Ez egy olyan játékos verseny volt, amelyben nem voltak vesztesek. Krisztina gondolt azokra – jellemzően a legkisebbekre – is, akiknek kevesebb csoki jutott, ők meglepi csokitojásokat kaptak. Így egy gyermek sem ment haza üres kézzel. Az édességekről a Vörösmárvány Alapítvány és egy-két család gondoskodott. A szervezést, lebonyolítást pedig Krisztinának köszönték meg a jelenlévők. A tojáskeresés után megkérdeztem a kissrácokat, hogy hétfőn mennek-e locsolni. A válaszok arra utaltak, hogy Tardoson még él a hagyomány, mert – jellemzően – már a locsolóverseket is elmondták a fiúk – mesélte Tibor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában