Jegyzet

2024.04.09. 21:00

Fejből, tarkóból

Ismerősöm telefonomon közli hírét, hogy barátja látott a világhálón egy visszaemlékezést arról, hogy végzős esztergomi bottyános technikumi osztály tagjaként egykoron a mai csütörtökön kirándultam Dobogókőre. Pont akkor volt ott egy szintén negyedikes műszerész osztályunk.

Fenyvesi Károly

Fociztunk egyet a nagy parkolóban, kétgólos hátrányból nyertünk. A valaki mondta valakinek fordulat nekem kicsit mindig kétségeket sugall. Az viszont tény, hogy ötvenkét éve a mai dátum vasárnapra esett. Úgy emlékszem, egy hétfői műhelynapon túráztunk. A mínusz két gól megvan, de én csak egy döntetlenig jutottam el fejben. A világhálón kutakodva nem lettem okosabb, de rábukkantam arra, hogy tizenkét esztendeje ma van a nemzetközi egyéni érzékelésű meridián válasz (ASMR) napja. Nyugi, nem maradunk sokáig ebben a világban! Egy olyan bizsergő érzésről van szó, mely a fejből, tarkóból kiindulva, a gerincen át, egészen a végtagokig kihathat. Olyan neurológiai jelenség, melynek a kutatása még kezdetleges stádiumában van. Még a szakembereknek sincs fogalmuk arról, hogy a világon hány embert érint(het) ez az érzés. És ha már világhálón jártam. Ismét kiderült, hogy egy-egy érdekes nap megjelölt dátuma néha kattintásonként változhat. 

Persze a jeles napok listájának mozgalmas forgatagával nem kell a falnak mennünk. Például nekem jó a dobogókői döntetlen is. A világhálón nem látom, de bennem van. Fejből, tarkóból kiindulva. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában