A halál torkában

2024.04.09. 11:20

„Egy angyalt látok” - 10 órás életmentő műtét mentette meg Zsoltot

Horváth Zsolt győri ügyvédet a tatabányai Szent Borbála Kórházból egyenesen a budapesti Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, miután a vizsgálatok kimutatták: hatalmas a baj. Zsoltra ezután 10 órás életmentő műtét várt, ahol az orvosok egy emberként küzdöttek az életéért.

Kemma.hu

Horváth Zsolt mondhatni a halál torkából tért vissza, amikor egy soha nem érzett mellkasi fájdalom után a tatabányai Szent Borbála Kórházból egyenesen a budapesti érsebészetre szállították, ahol egy 10 órás életmentő műtét várt rá. Az esetről a győri ügyvéd a Tényeknek megrendítő őszinteséggel nyilatkozott.

Horváth Zsoltra egy 10 órás életmentő műtét várt, ahol az orvosok egy emberként küzdöttek az életéért
Horváth Zsoltra egy 10 órás életmentő műtét várt, ahol az orvosok egy emberként küzdöttek az életéért
Forrás: tenyek.hu

Horváth Zsolt pontosan emlékszik arra, hány óra volt, amikor észrevette, baj van.

17.04-percet mutatott az óra, amikor egy soha nem tapasztalt, hatalmas mellkasi fájdalom tört rám

– emlékezett vissza az ügyvéd.

Horváth Zsoltra ezután életmentő műtét várt

A fájdalom ellenére nem kért segítséget, mert abban reménykedett, hogy az enyhülni fog. Nem így történt, így Zsoltot el kellett vinni a tatabányai kórházba vizsgálatokra, ahonnan sürgősséggel a budapesti érsebészeti kórházba szállították. 

A legelső szó, amikor magamhoz tértem, elvileg az volt, hogy egy angyalt látok

– mondta Zsolt, aki a mai napig nem emlékszik a kórházban történt eseményekre. Mint mondta: nem kétli, hogy súlyos volt az állapota, de máig nem tudja visszaidézni mindazt, ami a műtétnél történt, és még most sem tudja felfogni igazán, mi is történt vele.

Én mindent megtettem annak érdekében, hogy ez ne történjen meg és mégis megtörtént. Ezt egy kudarcnak vettem fel és ezt egy kudarcnak élem meg még most is

– nyilatkozott megtörten az ügyvéd. 

Zsoltnak egy veleszületett rendellenesség, akut A típusú aorta disszekció okozta a bajt, ami nagy érkatasztrófát okozott. 10 órás műtétjét követően épp ezért testét 18 fokra lehűtve hibernálni kellett, amely során a szívbillentyűket műérre cserélték, amibe beleszájaztatták a szív koszorúerét, majd kicserélték a nyaki érszakaszt, ezzel megmentve az életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában