A hódítók

2024.04.06. 11:00

Az Arcidra a közönséghez „költözik”

Nemrég ért véget A Dal 2024, amelynek döntőjébe jutott a tatai zenekar. Az Arcidra azóta sem tétlenkedik, egy új dallal lepték meg a rajongóikat.

Kemma.hu

Az Arcidra remekelt A Dal 2024 színpadán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az Arcidra zenekar 2020 januárjában alakult Tatán. A tagok összetétele már többször változott a zenekar fennállása óta, az alapítótagok közül hárman vannak jelenleg is a hét fős csapatban. Az idei év elején csatlakozott Elekes Fanni és Jakab Enikő a fiúkhoz. A Dal 2024-es tehetségkutatóban Egészben kell című produkciójukkal indultak. Ugyan, a műsor véget ért, a formáció azonban korántsem pihen.

A 2020 januárjában alakult Arcidra A Dal 2024 döntőjébe jutott
A 2020 januárjában alakult Arcidra A Dal 2024 döntőjébe jutott
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra


– Nekivágunk a koncerteknek, klipeknek, rengeteg az új dalunk, és a műsor alatt is szövődött pár barátságunk, amiből lehet hogy közös dalok is napvilágot látnak – árulta el lapunknak Gaál András, a tatai zenekar frontembere, aki többnyire maga írja a dalszövegeket.

– Mindig is gondolkodónak tartottam magam. Érdekelnek a fizikai folyamatok a legapróbb részlettől a legnagyobb hatásokig, és az, hogy ezeket mi köti össze. Úgy gondolom, hogy a szociális viselkedésünk és az érzéseink is folyamatok, hatások és részletek összességei, ezt kutatom magamban, valamint másokban. Bár a személyes filozófiám szerint objektív jó vagy igaz nem létezik, mégis igyekszem ezt keresni, kérdéseket feltenni, gondolatokat megfogalmazni. Reménykedem abban, hogy az írással tudok segíteni másoknak önmaguk feltérképezésében vagy a feszültségeik, szorongásuk levezetésében. Művészként a legjobb dolog, ami megeshet az emberrel, hogy hatást gyakorol, és még szebb az, hogyha azt a hatást sikerül kiváltani, amit el akart érni.

A műsor után egy nappal megjelent legújabb daluk, Költözöm címmel.

– Olyan helyzetekről szól, amikor az ember fejére nő a saját eredete. Van, hogy nagyon sok mindent köszönhetünk valamit valakinek vagy valaminek, mégis eljön az ideje, hogy eltávolodjunk. A dal könnyed hangszereléssel, és kicsit pimasz szöveggel közli a mondanivalóját, ezúttal a stúdióverzióban is előtérbe hozva Fannit.

Egyedül az Arcidra jutott a döntőbe

A bemutatkozás A Dal 2024-ben olyan jól sikerült, hogy a legjobb tíz közé jutottak. A döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával adták elő produkciójukat, amely hatalmas élmény volt a tatai formáció számára. Az élő műsor fináléjában elmondták, a válogatón annyira izgultak, hogy csak „eljátszani tudták a dalt”, megélni nem. A fináléban azonban már másképp érezték.

– Ez volt az az adás, amit sikerült élményként és lehetőségként megélni verseny helyett. Sajnos, megbetegedtem a héten, ezért nagyon aggódtam, hogy nem lesz énekhangom, de visszahallgatva az előadást, sokkal jobban sikerült, mint amilyennek éreztem, bár így sem lett tökéletes sajnos. Nem számítottunk győzelemre, nekünk már a döntőben szereplés is az volt, és azt érzem sikerült úgy helytállnunk, hogy büszkék lehetünk – mondta Gaál András.

– A műsor után pihentünk és dolgoztunk, alakítjuk az idei koncertszezonra való anyagot, valamint klipeken dolgozunk.

„Költözöm”

Az új szerzemény már most a közönség nagy kedvence.

– Együtt készült tavaly ősszel az Egészben kell című produkciónkkal, továbbá még három nótával. Kislemezként fog kijönni mind az öt – emelte ki Gaál András.

Bár hivatalosan néhány hónapja csatlakozott Elekes Fanni az Arcidrához, hangjával egy új színt vitt a zenekar életébe.

– A mostanság írt dalokban is több szerepet kap , és ehhez tényleg kellett A Dal 2024-ben készült balladás hangszerelés.

A dalszerző azt is elárulta, melyik szerzeménye áll hozzá a legközelebb.

Nyilván minden dal valamelyest rólam szól, de az a nóta kimondottan a jelenlegi élethelyzetemről. Szeretek boldog lenni, és ezt akkor szoktam így érezni, amikor nem maradok ki semmiből. Nyilván ez rengeteg teherrel jár és irgalmatlan munkával. Az én életemről talán az Egészben Kell című szám szól leginkább, de a még ki nem jött, hamarosan érkező Maradnék még is nagyon fontos nekem.

Az elhivatottságuknak és tehetségüknek köszönhetően az Arcidra tovább szárnyal, legújabb dalaikat már a rajongók is hallhatják a közelgő koncertjeiken.

Íme, a legújabb daluk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában