Világháború

2024.04.08. 11:30

63 aknagránátot rejtett a föld

A honvédség tűzszerészei napokig dolgoztak Csép mellett. A katonák több mint 250 kilogrammnyi gránátot találtak egy szántóföldben.

Goletz-DeáK Viktória

Napokig keresték fémdetektorokkal a második világháborús gránátokat a katonák egy Csép melletti szántóföldön – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede közösségi oldalán. Végül a megfeszített és alapos munka eredményeként több mint 250 kilogrammnyi, összesen 63 második világháborús aknagránátot találtak a Komárom-Esztergom vármegyei település közelében.

A honvédség tűzszerészei napokig dolgoztak Csép mellett. A katonák több mint 250 kilogrammnyi gránátot találtak egy szántóföldben.
Összesen 63 aknagránátot rejtett egy szántóföld Csép mellett
Fotó: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred / Forrás: Facebook

Szovjet gránátokat rejtett a föld

Mint írták: rendőrségi bejelentés alapján vonultak ki a szántóföldre, ahol mezőgazdasági földmunkák során bukkantak a feltételezett robbanóeszközökre. A tűzszerészek végül több napig kutattak a földön fémkereső műszerekkel. Végül 63, 82 milliméteres szovjet repesz aknavetőgránátot ástak ki a katonák, amelyeket a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítottak, hogy később megsemmisítsék.

Nem ritka, hogy robbanószert rejt a szántóföld. Mint arról korábban beszámoltunk, egy Csém külterületén elhelyezkedő szántóföldön, mezőgazdasági földmunkák során bukkantak feltételezett robbanóeszközre a közelmúltban. A helyszínre érkezett tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy egy 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát került elő kilőtt, de szállítható állapotban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában