Megemlékezés

2024.03.19. 13:08

Zsivótzky Gyuláné Komka Magdolnára emlékeztek Kisbéren

Nagy szomorúsággal és mély megrendüléssel tudatta a nyilvánossággal dr. Printz János Károly, a Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesületet elnöke hogy Zsivótzky Gyula özvegye, az egyesület alelnöke, Zsivótzky Gyuláné Komka Magdolna életének hetvenötödik évében elhunyt.

Kemma.hu

Szombaton délelőtt a Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesületet szervezésében koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a kisbéri Zsivótzky Gyula Sportcsarnokban, az önkormányzat által 2014-ben állított emléktáblánál. 

Zsivótzky Gyuláné Komka Magdolnára emlékeztek Kisbéren
Zsivótzky Gyuláné Komka Magdolnára emlékeztek Kisbéren
Fotó: facebook/Kisbéri Polgármesteri Hivatal

A kisbéri sportcsarnok Zsivótzky nevét viseli

Megemlékező beszédet mondott és koszorút helyezett el az egyesület nevében dr. Printz János, Sinkovicz Zoltán, Kisbér Város Önkormányzata nevében, valamint Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára a Magyar -, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nevében. Komka Magdolna 1964-ben kezdett atletizálni. 1966-ban magyar ifjúsági bajnok és a felnőtt vidék bajnokság második helyezettje volt. Az 1968-as és az 1972-es nyári olimpiai játékokon is részt vett. A magasugró Mexikóban a kilencedik helyen végzett. Férje Zsivótzky Gyula olimpiai bajnok kalapácsvető. Gyermekük Zsivoczky Attila világbajnoki bronzérmes tízpróbázó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában