Forradalom és szabadságharc

2024.03.13. 18:22

Petőfit, 1848 hősét ünnepelték a zene és a próza nyelvén

Történelmi áttekintéssel egybekötött városi ünnepséget tartottak szerdán Nyergesújfalun. A rendhagyó műsor keretében Petőfi a zene és az irodalom segítségével vált az előadók barátjává.

Walczer Patrik

Már szerdán megkezdődtek a március 15-i ünnepségek vármegyénkben. Nyergesújfalun az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében tartották a rendhagyó városi rendezvényt, melyen Petőfi költeményeivel maradandó élmény nyújtottak a fiataloknak.

Történelmi áttekintéssel egybekötött városi ünnepséget tartottak Nyergesújfaluban. A rendhagyó műsor keretében Petőfi a zene és az irodalom segítségével vált az előadók barátjává.
Borbély Richárd és Patkós Márton Petőfi-költeményeket adott elő
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Petőfi költeményei színesítették a műsort

A Kernstok Károly Általános Iskola diákjait, pedagógusait és az érdeklődőket Mihelik Magdolna polgármester köszöntötte. A város vezetője beszédében kitért a Petőfi 200 emlékévre, melyhez szorosan kapcsolódott a szerdai ünnepséget is színesítő zenés-verses műsor.

Keil Zoltán, az általános iskola igazgatója a városi ünnepségen történelmi áttekintést adott arról, milyen előzményei voltak Európában és itthon az 1848-as forradalomnak.

Történelmi áttekintéssel egybekötött városi ünnepséget tartottak Nyergesújfaluban. A rendhagyó műsor keretében Petőfi a zene és az irodalom segítségével vált az előadók barátjává.
Közelebb került az általános iskolásokhoz Petőfi Sándor
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Borbély Richárd, az Örkény Színház és Patkós Márton, a Madách Színház művészei léptek fel. Előbbi a zene, utóbbi előadó pedig a próza nyelvén hozta közelebb a diákokhoz Petőfi ismert és kevésbé ismert költeményeit. Az ünnepség után elhelyezték a koszorúkat a Pro Patria emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában