Helyi közélet

2024.03.14. 14:00

Pénteki programok Tata térségében

Tata térségében pénteken is folytaódnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékeit és hőseit is felidéző programok.

Kemma.hu

Tata

Pénteken 9 órától az ünnepi felvonulás lesz. A menet érinti Mansbarth Antal katolikus pap, a forradalom mártírja emléktábláját (Ady Endre u. Fényes Áruház), ahol áldást mond dr. Író Sándor, tábori lelkész, majd Hamary Dániel, orvos, honvéd tüzér hadnagy Tópart utcai házánál, ahol beszédet mond Michl József.

A megemlékezés tóparti állomásánál avatják fel a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett szobrászművész, Lantos Györgyi Petőfi Sándort ábrázoló szobrát, amelyet a Lakiteleki Népfőiskola Alapítványa ajándékozta a városnak. Itt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány Kuratóriumának elnöke mond beszédet.

Dunaalmás

A Csokonai Művelődési Házban pénteken 10 órakor Makay Tibor polgármester mond beszédet, majd a Kék Duna Óvoda növendékei, a Vadvirág Dalkör tagjai, a református szeretetotthon lakói, illetve az általános iskolások adnak műsort. Végül Boros István emléktábláját koszorúzzák meg a jelenlévők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában