Megmérettetés

2024.03.08. 09:46

A pálinka igazi hungarikum: a legjobbat keresték Bakonyalján

Ismét a legfinomabb készítményt keresték a bakonyaljai településen. A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, amelyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek.

Kemma.hu

Fotó: facebook/Etei Borbaráti Kör

Idén is pálinkaversenynek adott otthont az etei kultúrház. Ezúttal a megmérettetésre ötven minta gyűlt össze. A zsűriben helyet kapott Csóka Lajos, Nagykeszi polgármestere, aki lányával érkezett a kóstolásra. Az ítészek között volt a szintén felvidéki Kovács János, továbbá Tatáról látogatott Etére Szarvas Tibor, korábbi vérteskethelyi pálinkafőző. 

Folyt a pálinka az etei kultúrházban
Folyt a pálinka az etei kultúrházban
Fotó: facebook/Etei Borbaráti Kör

A pálinka titkai

A nyílt bírálaton a nevezőknek is volt lehetőségük a kóstolásra.  

– A zsűri alaposan részletezte az észrevételeit, hiszen ez is volt a verseny egyik célja, hogy a jó cefre elkészítésének titkai mindenki által ismertek legyenek. A legjobb eredményt elérőek különdíjas kupát kaptak az oklevél mellé, Csóka Lajos, az etei Deák Zsolt és Tatai Bálint és a vérteskethelyi Pék Arnold – mondta a kemma.hu-nak Tatai Ferenc, az Etei Borbaráti Kör elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában