Felelős állattartás

2024.03.30. 13:00

Igazi nyúl helyett jobb, ha csokit választunk húsvétra

Nyakunkon a húsvét. Mondjuk nagyon nem lepődhettünk meg ezen, tekintve, hogy február közepe óta tele minden bolt csokinyulakkal. Amíg a szülők maradnak a csokinyulak beszerzésénél, addig minden rendben, de sajnos sokan élő nyúl mellett döntenek húsvét alkalmából.

Körtvélyfáy Dina

Eleve felelőtlen dolog venni egy állatot egy gyereknek, hiszen a szülők tudhatnák, hogy maguknak veszik a nyulat, ugyanis az ő felelősségük lesz ellátni. Ünnepek alkalmával pedig kimondottan rossz ötlet bármilyen állatot hozni a családba, hiszen ilyenkor rengeteg a rokonlátogatás, a rohangálás, az új jövevénynek pedig nyugalomra lenne szüksége ahhoz, hogy be tudjon illeszkedni új környezetébe. Ha valaki tényleg nyulat szeretne, semmi probléma, de a lehető legrosszabb időzítése a nyúl beszerzésére egy pörgős, ünnepi időszak.

Saját nyúl nélkül is van húsvét, rengeteg rendezvényen lehet találkozni a kedves kis négylábúakkal
Saját nyúl nélkül is van húsvét, rengeteg rendezvényen lehet találkozni a kedves kis négylábúakkal
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az is elég nagy tévedés, hogy egy nyúl, tengerimalac, vagy éppen papagáj tartása kevesebb energiát igényel. Ezek az egzotikus állatok rendkívül kényesek, és nagyon kevesen tudják, hogy kell számukra ideális körülményeket biztosítani. Sajnos a legtöbb esetben a húsvétra vett nyulak apró ketrecben végzik, és pár hét múlva már mindenkinek teher lesz, hogy gondoskodni kell róluk.

Szomorú tény, hogy kutyákat és macskákat is rengetegen tartanak méltatlan körülmények között. A nyulak és egyéb kisállatok elhanyagolása pedig még ennyi figyelmet sem kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában