Tisztelet

2024.03.12. 10:36

Fél évszázados szakszervezeti munka ért díjat

Négy napon át, négy különböző programmal köszöntötték a hölgyeket Oroszlányban. Virágosztás, kerékpározás, kitüntetés és palacsintasütés is volt az "étlapon" nőnapon.

Wágner Zsanett

Eseménydús volt az elmúlt hétvége az oroszlányiaknak, főként a gyengébbik nem tagjainak. Az idén jubiláló 70 éves Oroszlány ünnepi műsorral köszöntötte nőnap alkalmából a város hölgylakóit a Kölcsey színháztermében. 

Nőnap: négy napon át, négy különböző programmal köszöntötték a hölgyeket Oroszlányban.
Nőnap: a városi központi ünnepségen mindenki kapott virágot
Forrás: Beküldött

Természetesen, mindenki kapott egy szál virágot, majd A nő arcai címmel a DanceReform Showtánc Egyesület ünnepi táncgálájának és Molnár Tímea értékes gondolatainak tapsolhatott a közönség,

Az Oroszlányi Bánya-, Energia-, és Ipari Dolgozók Szakszervezete is nőnapi rendezvényt tartott a Bányász Klubban, ahol oklevéllel ismerték el az egyik kolléga több évtizedes áldozatos munkáját. Bekéné Sziráki Marianna csaknem fél évszázados szakmai tevékenységéért vehette át az ajándékkosarat és az elismerést. Ezenkívül a díjazáskor értékelték Marianna közösségi munkáját is. Külön kitérek a méltatásban arra, hogy milyen szépen helytáll a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat vezetőségében, ahol szintén elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Nőnap alkalmából kitüntetést is átadtak Oroszlányban
Bekéné Sziráki Marianna kiemelkedő munkájáért szakszervezeti díjat kapott
Forrás: Beküldött

Március 10-én, vasárnap nőnapi bringázást szervezett az Oroszlányi Szabadidő Egyesület kerékpáros- szakosztálya. Az esemény, ahol 82 nő és 40 férfi „tekergő” állt rajhoz, hét éves múlttal rendelkezik. A program a Bányász Klubtól indult, majd a kerékpárúton Kecskéd érintésével a környei vasútállomás – mint pecsételő pont – volt az úti cél, innen kis pihenő után tekertek vissza a bicajosok a starthelyhez, ahol értékes nyeremények várták a távot teljesítőket. Persze, elsősorban a hölgyeket a tisztelet miatt.

A nőnapon "tormás" palacsinta is sült

Öt évvel ezelőtt jött egy rendhagyó nőnapi köszöntés ötlete: palacsinták fogadják a bányászváros főterén a járókelőket. Az idén, miként az elmúlt években is, készült a finom meglepetés, noha az esemény helyszíne a Szent Borbála térről a Bányász Klubba költözött. Torma Lajos ötletgazda elmondta, az idén 16 kilogramm lisztből és 16 liter tejből sütötte a finomságokat: több mint 350 édesség készült a pénteki napon. Tormás ugyan nem volt, de lekvár, kakaó és túró közül lehetett választani töltetléknek.

A sütés látványos mozzanatoktól sem volt mentes
A sütés látványos mozzanatoktól sem volt mentes
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Értékes kerékpárt nyerhettek
A nőnapi kerékpározáson a távot sikeresen teljesítő hölgyek között egy 150 ezer forint értékű Schwinn Csepel női kerékpárt sorsoltak ki, melyet Karácsonyné Izsó Ildikó nyert meg. A díjat a szervezők részéről Torma Lajos, valamint a rendezvény egyik fő támogatója Lazók Zoltán polgármester közösen adták át. Az értékes különdíjakat pedig Takács Károly, a Bányász Klub alapítványának kuratóriumi elnöke nyújtotta át a szerencsés hölgyeknek, lányoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában