Adománygyűjtés

2024.03.03. 19:29

Kutyás foglalkozás volt az óvodában

A Tiszta Szívvel Alapítvány számára gyűjtöttek adományt az ovisok. Cserébe kutyás foglalkozás volt az intézményben.

Goletz-DeáK Viktória

Hangos gyerekkacaj szűrődött ki a tatai Hajnalcsillag óvodából, a jókedv a különleges négylábú vendégeknek köszönhető, akik már rendszeres visszatérők a gyerekekhez. A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány szervezésében két terápiás kutya, Zoé és Artúr, illetve gazdájuk, Zsófi érkezett az óvodába, hogy örömet szerezzek a kicsiknek. A kutyás foglalkozás mindenkinek nagyon tetszett.

A Tiszta Szívvel Alapítvány számára gyűjtöttek adományt az ovisok. Cserébe kutyás foglalkozás volt az intézményben.
A kutyás foglalkozás idén is nagy sikert aratott
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

− Én is, én is! −  kiabálták hangosan az ovisok, hiszen mindenki szeretett volna valamilyen trükköt csinálni a kutyákkal. Artúr például a levegőben elkapta a neki dobott kislabdát. Zoé pedig türelmesen hagyta, hogy pórázon vezessék a gyerekek. Egy akadálypályán is végig kellett menniük az ovisoknak, a kezükben egy kanalat egyensúlyozva, amiben egy kis jutalomfalat volt Zoé számára. A zsemle színű labrador egy zsámolyon fekve figyelte az ügyes gyerekeket, hogy végül jóízűen elfogyassza a finomságot. A legnagyobb izgalom a búcsúfeladatnál volt: a gyerekek egymással szemben párokban állva egy kis alagutat csináltak a kezeikkel. A két kutya ezen keresztül szaladt át. Hangos kacagás, sikítás kísérte a négylábúak útját, akiknek ezúttal is egy finom falat volt a jutalmuk. 

A kutyaterápiás foglalkozás előtt a gyerekek adományt gyűjtenek az állatvédők számára
A foglalkozáson ügyességi feladatok is voltak
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Minden évben van kutyás foglalkozás az óvodában 

Retkesné Kiss Mónika, az intézmény vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a református óvodában fontos az élet tisztelete. 

− Keresztény nevelési program szerint működünk és számunkra nagyon fontos a teremtésvédelem. Minden évben gyűjtést szervezünk a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány számára, amiért cserébe egy állatasszisztált foglalkozást kapunk − magyarázta Mónika, aki elárulta, hogy az első alkalommal előbb a gyűjtést hirdették meg a gyerekeknek, ahol cicák és kutyák számára hozhattak pokrócot, játékot és eleséget. Miután összegyűlt a csomag, megkeresték az alapítványt, akik nagyon örültek a felajánlásnak. Azóta évente visszatérnek az óvodába, ahol a gyerekek már nagyon várják őket.

− A foglalkozás során mindig szóba kerül az érzékenyítés, illetve aki esetleg fél a kutyáktól, itt össze tud velük barátkozni. A gyerekek egyébként egy év távlatából is nagyon várják a kutyákat és még a nevükre is emlékeznek − árulta el az óvoda vezetője. A gyerekek természetesen most is egy hatalmas csomag adománnyal várták a kutyákat, ami hatalmas segítség az alapítvány mentett állatainak. 

Zádoriné Csordás Valéria, az alapítvány kurátora elmondta, hogy 2022 szeptembere óta 29 oktatási intézményben jártak már előadásokat tartani, idáig több mint 2700 gyerekhez jutott el állatvédelmi programjuk. 

− Célunk a gyerekek szemléletformálása, hogy tudatos neveléssel és oktatással hozzájáruljunk egy fenntarthatóbb jövő kialakításához. Hiszen a mai kor gyermekei formálják a közös jövőnket, amin változtatni csak az ő segítségükkel lehet − magyarázta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában