Útlezárás

2024.03.10. 10:04

Figyelem! Hétfőtől a gyalogosoknak is kerülniük kell Tatán

A kivitelező március 11-én, hétfőn kezdi meg az építkezést. A körforgalom befejezéséig terelésekre és lezárásokra számíthatnak az autósok Tatán.

Goletz-DeáK Viktória

Március 11-én, hétfőn reggel fél 9-től megkezdődik a körforgalom kialakítása a Fényes fasor és az Új út kereszteződésében − figyelmeztet Michl József, Tata polgármestere a közösségi oldalán.

A kivitelező március 11.-én, hétfőn kezdi meg az építkezést. A körforgalom befejezéséig terelésekre és lezárásokra számíthatnak az autósok Tatán.
A körforgalom építése miatt lezárnak több utcát is 
Fotó: Tata Város / Forrás: Facebook

Mint írta: az Oroszlányi út – Új út – Fényes fasor csomópontját lezárják a forgalom elől. Lezárják az Oroszlányi út majdani körforgalom előtti szakaszát, valamint az Új út mentőállomás felőli oldalát is. 

A gépjárműforgalom a Fényes fasoron és az Új út Görgey Artúr utca felőli ágán haladhat mindkét irányban. Az Oroszlányi útról az Új út irányába és vissza egyaránt a Lidl és a Piac belső úthálózata használható kerülőútként, továbbá az Új út felől a Keszthelyi utcán keresztül lehet a Május 1. út felé kerülni. A gyalogosok az Oroszlányi útnál a járda egy szakaszát az Új út és Piac között nem tudják használni. A csomópont többi ága gyalogosan járható lesz. Hozzátette: az építkezés során bekövetkező bármely forgalmi változásról folyamatosan tájékoztatást nyújtanak.

A kivitelező március 11.-én, hétfőn kezdi meg az építkezést. A körforgalom befejezéséig terelésekre és lezárásokra számíthatnak az autósok Tatán.
A gyalogosoknak is kerülniük kell a következő 3 hónapban
Fotó: Tata Város / Forrás: Facebook

A körforgalom építése alatt biztosítani kell a Fényes Fasor forgalmát

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: aláírták a kivitelezői szerződést az Új út és a Fényes fasor kereszteződésébe tervezett körforgalom építésére. A munkálatok március 8-án kezdődhetnek, és három hónapon keresztül lezárásokra és számíthatnak az autósok a környéken. A kivitelező a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az építkezés három hónapig fog tartani. 

− Mivel nem lehet teljesen lezárni a forgalom elől a kereszteződést, így mintegy egy hónappal megnövekszik az építkezés ideje. A Fényes Fasor és az Új út Mikovenyi utca felőli szakasza is járható marad, hiszen akik a Színes Iskolából, vagy a Fényes Lakóparkból szeretnének kihajtani, azoknak biztosítanunk kell a haladást. A tervek szerint az építkezés nagy részében kétsávos közlekedés lesz ezeken az utakon, és csupán három hétre fogjuk egysávosra szűkíteni a forgalmat, akkor majd jelzőlámpa segíti az autósokat − magyarázta az ügyvezető

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában