Közös élmény

2024.03.31. 10:20

Megverték a diákok a tanárokat a Jávorkában

Izgalmasan telt a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napja a tatai Jávorka-iskolában. A hagyományos Jávorka-napon még a tanárok is labdába rúgtak.

Goletz-DeáK Viktória

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon rendezték meg a hagyományos Jávorka-napot a KASzC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskolában. Az intézmény közösségi oldalán számoltak be arról, hogy reggel iskola névadójáról, a Kossuth-díjas botanikusról, Jávorka Sándorról emlékeztek meg, akinek kopjafáját is megkoszorúzták.

Izgalmasan telt a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napja a tatai Jávorka iskolában. A hagyományos Jávorka napon még a tanárok is labdába rúgtak.
A Jávorka-nap főzőversenyén paprikáskrumpli rotyogott a bográcsban 
Fotó: Jávorka-iskola/Facebook


A megemlékezés után az iskolai diákönkormányzat szervezésében különböző programokon vehettek részt a tanulók. 

A Jávorka-napon még a tanárok is labdába rúgtak

Volt főzőverseny, labdarúgótorna, akadályverseny, röplabdakupa, kézműves foglalkozás. Diáknap lévén, a labdarúgó- és a röplabdatorna győztes csapatai megmérkőzhettek a tanárok csapataival is. Végül a labdarúgó „szuper kupa” döntetlennel zárult a 12. A osztály tornagyőztes csapata ellen. A röplabdatornát szintén a 12. A osztály gárdája nyerte, nekik hatalmas csatában sikerült legyőzni a tanár csapatot. A díjkiosztók után és közben mindenki jóízűen elfogyasztotta a bográcsokban készült paprikás krumplikat. Az ebéd alapanyagának nagy részét felajánlásként kapta az iskola egy cégtől. 

Izgalmasan telt a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napja a tatai Jávorka iskolában. A hagyományos Jávorka napon még a tanárok is labdába rúgtak.
Még a tanárok is labdába rúgtak a jeles napon, de a diákokat nem tudták legyőzni 
Fotó: Jávorka-iskola/Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában