Gyász

2024.03.02. 16:25

Elhunyt Ivák István, egész Oroszlány és a vármegye gyászol

Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után, életének 71. évében eltávozott Ivák István. Az elhunyt médiaszakember Oroszlány és Komárom-Esztergom vármegye kiemelkedő személyisége volt.

Kemma.hu

Elhunyt Ivák István médiaszakember, akinek neve egybeforrt nem csak az oroszlányi, de a tatabányai járás bizonyos településeivel is. Életéről és munkásságáról az oroszlany.hu és egykori kollégái is megemlékeztek.

Ivák István
Ivák István életének 71. évében hunyt el
Forrás: Shutterstock, OKTV

Mint írják, Ivák István 2002-2010-ig, majd 2014-2020-ig Oroszlány város sajtóreferense volt. 2015-től az ő kezdeményezésére újult meg a város honlapja. A COVID időszaka alatt, 2020-2021-ben külsős műsorvezetőként aktívan segítette az Oroszlányi Városi Televízió munkáját.

Ivák Istvánt egész Oroszlány és a vármegye gyászolja

Az Oroszlány Városkörnyéki Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Oroszlány, Szákszend, illetve a társult tagok: Várgesztes és Vértessomló) Ivák István kezdeményezésére tárgyalt első alkalommal, 2004 tavaszán egy havonta megjelenő, kistérségi lap beindításáról. A nyolc településen 10 ezer példányban megjelenő 8-12 oldalas Térségi Tájolót Ivák István szerkesztésében 2004 októberében vehették először kezükbe az olvasók. A lap 2010. végi megszűnéséig több ezer megjelent tudósítás, cikk, fotó készítése köthető Ivák István nevéhez. A médiaszakember 2011-től a településekkel közvetlenül kötött sajtószolgáltatási megállapodás alapján látta el a kommunikációs feladatokat. A végzett munkájának kiemelkedően magas szakmai színvonalát, kiváló emberi kapcsolatait jelzi, hogy Szákszenddel, Vértessomlóval és Várgesztessel a pontosan egy évtizedes együttműködése – az ő kérésére – a betegsége miatt szűnt meg 2021 őszén.

Ivák István munkásságának köszönhetően húsz év alatt a településekről felbecsülhetetlen értékű helytörténeti adattömeg és fotó gyűlt össze. Önzetlen, segítőkész tevékenységét tavaly január 22-én, – a Magyar Kultúra Napján – az „Oroszlány Kultúrájáért” alapított Kölcsey emlékplakettel és oklevéllel ismerték el.

Ivák István hatalmas ambícióval készült a város 70. születésnapjának méltó megünneplésére, melyhez rengeteg ötletet adott. Tervei alapján készült el az elfogadott logó és kitűző, de nevéhez köthető a város tortájának ízösszetétele is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában