Fejlesztés

2024.03.22. 18:41

Örülhetnek az aktív mozgás szerelmesei a pilismarói fitneszparknak

Pénteken a Magyar Falu Program keretében elnyert 6 millió forintos támogatásból megvalósult fejlesztést adtak át Pilismaróton. A Nyírő Csaba Sportcsarnok mellett fitneszpark létesült.

Walczer Patrik

Hunyadi Balázs polgármester felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Falu Program kapcsán kijelentette, hogy a kormány számára a falu nemcsak a múltat, hanem a jövőt is jelenti. Megköszönte mindazoknak, akik rész vettek a fitneszpark megtervezésében és a beruházás megvalósításában.

Pénteken adták át a Magyar Falu Program keretében elnyert 6 millió forintos támogatásból a Nyírő Csaba Sportcsarnok mellett létesített fitneszparkot.
Hunyadi Balázs, Popovics György és Erős Gábor diákokkal együtt avatták fel a fitneszparkot.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Erős Gábor országgyűlési képviselő ismertette, hogy a fejlesztés eredetileg a Duna parton valósult volna meg, ám végül könnyebben megközelíthető helyszínre kerültek az eszközök. Reméli, minél többen fogják látogatni a parkot, egyúttal arra kért mindenkit, hogy rendeltetésszerűen használják a gépeket.

Fitneszpark mellett több fejlesztés is megvalósul

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke elárulta: mindig örömmel tölti el, ha fejlődnek a kistelepülések, hiszen kiemelten fontosnak tartja, hogy a falvakban a városokhoz hasonlóan ugyanúgy igénybe lehessen venni az alapvető szolgáltatásokat. Említette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Pilismarótra összesen 238 millió forintnyi támogatás érkezett. Bejelentette azt is, hogy a TOP Pluszban 120 millió forint forrást ítéltek meg a sportcsarnok energetikai korszerűsítésére, a művelődési ház felújítására pedig mintegy 110 millió forintnyi összeget nyert el a település.

A beszédek után Hunyadi Balázs, Popovics György és Erős Gábor a diákokkal közösen vágták át a szalagot, majd Kósa Ádám személyi edző az iskolások segítségével mutatta be, hogyan kell használni az eszközöket.

Pénteken adták át a Magyar Falu Program keretében elnyert 6 millió forintos támogatásból a Nyírő Csaba Sportcsarnok mellett létesített fitneszparkot.
Kósa Ádám személyi edző vezetésével mutatták be a diákok az eszközök használatát.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Mozgás

Hunyadi Balázs a fitnesz és a konditermek történetéről is beszélt, majd említette, hogy az elmúlt húsz évben a kültéri szabadtéri edzőparkok egyre nagyobb létjogosultságot kaptak. Úgy véli, hogy számtalan élettani és mentális pozitív hatásai is vannak az edzésnek. Erős Gábor megjegyezte: sportnak valójában az tekinthető, ha valaki valódi fizikai mozgást végez, ezért mindenkinek azt javasolta, hogy a sportolás, aktív kikapcsolódás mindennél többet ér.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában