Beruházás

2024.03.04. 09:39

Fejlesztés kezdődik, probléma nélkül vezethetik el a csapadékot

Akár gond és károkozás nélkül keresztülfolyhat az esővíz a jövőben a Dunakanyar szívében található településen. Régi problémát orvosolhatnak, hamarosan elkezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése.

Kemma.hu

Herman Jenőné, Dömös polgármestere elmondta, hogy a domborzati viszonyok miatt időnként nehézségeket okoz a hegyek felől érkező vizek problémamentes elvezetése, ezért pályázatot nyújtott be a vármegyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP Plusz) az említett fejlesztésre. A pozitív döntés révén mintegy 129,2 millió forint támogatást nyertek el.

Akár gond és károkozás nélkül keresztülfolyhat az esővíz a jövőben a Dunakanyar szívében található településen. Régi problémát orvosolhatnak, hamarosan elkezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése.
A Duna utcában is lesz fejlesztés
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Ismertette, hogy a Duna utcában az úttest patak felőli oldalán 250 méter hosszú szakaszon az úttestbe ágyazva előre legyártott betonfolyókákat építenek be, majd a folyókaelem a játszótér feletti szakaszon, illetve utána, a 11-es út közelében egy árokba fog becsatlakozni, azokon keresztül fogják majd a Malom-patakba vezetni a csapadékot.

Több helyszínt is érint a fejlesztés

A Királykúti utcánál 300 méter hosszan telepítenek folyókákat, melyet össze fognak kapcsolni a Duna utcai rendszerrel. A Szuha utcában vápásított beton útpályát alakítanak ki, ami becsatlakozik majd a Dózsa György utcai aszfalt burkolatba. A Táncsics Mihály utca első szakaszán szintén vápásított betonpálya létesül, majd a mellékág csatlakozása után rácsos folyókával, földárokkal vezetik el az esővizet egy új szikkasztómedencéig. Az Álmos utcánál 50 méter hosszú szikkasztóárkot hoznak létre. A Köves-patak övárok kotrását is tartalmazza a projekt, az ottani fejlesztésre azért is van szükség, hogy a hegyek felől érkező csapadékvíz többek között ne mossa alá az ingatlanok „alatt” lévő partfalat.

A közbeszerzés folyamatban van, a beruházást szeretnék mihamarabb megvalósítani. Herman Jenőné köszönetet mondott Popovics Györgynek, a vármegyei közgyűlés elnökének, illetve Erős Gábor országgyűlési képviselőnek a mostani, illetve a korábbi pályázatoknál nyújtott segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában