Klímavédelem

2024.03.27. 13:30

Elektromos buszok lesznek Tatán

Már elkezdték a töltőállomások kialakítását a buszfordulóban. Hamarosan elindulhatnak az elektromos autóbuszok is.

Kemma.hu

Michl József Tata polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy hamarosan Tatán is elektromos autóbuszok vihetik az utasokat. Mint írta: ezzel is szeretnék csökkenteni Tatán az üvegházhatású gázok kibocsátását. 
– Ez a Magyary-terv 3.0 egyik fontos klímavédelmi célkitűzése. Ennek érdekében megkezdjük az elektromos autóbuszokhoz szükséges töltőállomás kialakításának előkészítését a Fellner Jakab utcai buszfordulónál a Volánbusz Zrt-vel. Azon dolgozunk, hogy mielőbb forgalomba állíthassák majd a Tatára kerülő új járműveket – árulta el a polgármester. 

Már elkezdték a töltőállomások kialakítását a buszfordulóban. Hamarosan elindulhatnak az elektromos autóbuszok is.
Hamarosan Tatán is elektromos autóbuszok lesznek
Fotó: Domokos Attila / Forrás: Facebook/Michl József

Az elektromos autóbusz csak az egyik fejlesztés

Mint arról korábban beszámoltunk, elkészült a Magyary-terv 3.0 vitairata, mellyel kapcsolatban márciusban az önkormányzat különböző szakmai körökben is egyeztetéseket tart. 

– Ezek a találkozók arra szolgálnak, hogy a vitairatot kibővítsük, igazítsuk, javítsuk, vagyis, hogy az adott témakör meghívott szakértői elmondhassák véleményüket, megfogalmazzák javaslataikat. Emellett természetesen minden tataitól várjuk továbbra is a véleményeket, észrevételeket, melyeket írásban küldhetnek el az önkormányzathoz − mondta korábban Michl József polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában