Elismerés

2024.03.14. 12:52

Állami kitüntetés járt az ügyvezetőnek és a polgármesternek

Esztergomi ügyvezető és kecskédi polgármester kapott díjat Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztertől a nemzeti ünnep alkalmából. A rangos állami kitüntetést március 12-én a Pesti Vigadóban vehették át vármegyénk vezetői.

Kemma.hu

– Március 15. talán a legszebb szimbolikával rendelkező nemzeti ünnepünk, mert augusztus 20-tól és október 23-tól eltérően az újjászülető magyarság, az újjászülető Magyarország jelképe – jelentette ki kedden Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Pesti Vigadóban, ahol több állami kitüntetés talált gazdára. Ezek közül kettő vármegyénkbe került.

Állami kitüntetések kerültek vármegyénkbe, melyeket Navracsics Tibor adott át a Pesti Vigadóban
Állami kitüntetések kerültek vármegyénkbe, melyeket Navracsics Tibor adott át a Pesti Vigadóban
Fotó: Máthé Zoltán / Forrás:  MTI

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Koditek Pál Károly, a Cathedralis Tours Utazási és Kulturális Rendezvényszervező Iroda Kft. ügyvezetője, aki egyben az Esztergom Barátainak Egyesülete elnöke, valamint a Balassa Bálint Társaság elnökségi tagja és volt önkormányzati képviselő. Azt mondta, nagy megtiszteltetés számára a díj. – Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem az egész városnak szól. Esztergomért dolgoztam, dolgozom és a jövőben is ezt teszem – zárta szavait Koditek Pál Károly.

Grúber Zoltán János, Kecskéd polgármestere a Magyar Ezüst Érdemkereszt büszke tulajdonosa lett. – Tettem amit tudtam, és mindezt legjobb tudásom szerint – nyilatkozta a sváb település első embere, akit két fia, Roland és Richárd kísért el a díjátadóra. Grúber Zoltán 1997-ben, az időközi választáson lett Kecskéd első embere, azóta, 27 éve polgármester. Színvonalas szakmai munkájáért és a tisztelet elismeréseként Komárom-Esztergom Vármegyéért Díjat vett át tavaly év végén Dorogon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában