​Kiemelkedő év

2024.03.12. 06:19

A somlói tűzoltók a legek között

​Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Kemma.hu

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület - hangzott el a beszámolóban

Forrás: vertessomlo.hu

A tűzvédelmi feladatok és beavatkozások szakszerű végrehajtása mellett a 10. Országos Kapocskupa megrendezése és elhódítása, a miskolci országos bajnokságon négy bajnoki cím megszerzése és az egyesület fennállásának 110. évi jubileumának megünneplése is az elmúlt évhez köthető – derült ki Hartdégen Tibor parancsnok és Schäffer László egyesületi elnök beszámolójából a szervezet közgyűlésén. Az eseményen részt vett Sári Ákos Donát, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

Az egyesülethez 17 riasztás érkezett, tízszer tűzjelző jelzett be, egyszer a somlói óvodában, kilencszer pedig a Várgesztesi Villaparkban. Két alkalommal biztosították baleset helyszínét, adódtak feladataik fakidőlés, villanyvezeték felszabadítása és vízkár megszüntetése miatt is.

A versenyek közül a miskolci országos bajnokság emelkedett ki, ahol történelmet írtak a vértessomlóiak: négy csapattal indultak, hogy valamennyi megszerezze az országos bajnoki címet. A szervezet 110 éves jubileumára kiadvány készült, a tervekben szerepel a bővítése, ezért továbbra is várják az egykori emléktárgyakat, fotókat, tagok élménybeszámolóit.

A bajnoki cím megszerzésével az ifjúsági csapatok képviselhetik Magyarországot júliusban Olaszországban, a nemzetközi ifjúsági tűzoltóversenyen, az anyagi források előteremtése ezúttal is jelentős feladatot ró majd az egyesület vezetésére – ismertette Schäffer László elnök, aki köszönetét fejezte ki Igó István polgármester, Krüpl Etelka alpolgármester, Zinkné Dús Anna elnöknek az önkormányzat, a német nemzetiségi önkormányzat és a Vértessomlóért Közhasznú Alapítvány által nyújtott támogatásáért.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek versenyzésének fontosságát emelte ki hozzászólásában Sári Ákos Donát, hozzátéve, hogy Vértessomlón ezt nem is szükséges különösképpen hangsúlyozni, hiszen az itteni egyesület az egyik nagy zászlóshajó. 

Igó István polgármester kiemelte: példaértékű és elismerésre méltó az az összefogás és felkészültség, amely jellemzi az egyesületet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában