Bevonulás

2024.02.13. 16:02

Több mint 500 újonc érkezett a tatai dandárhoz +videó, fotók

Hétfőn és kedden vonultak be a tatai MH. Klapka György 1. Páncélosdandárhoz az újoncok, akiket Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is köszöntött.

Kemma.hu

2 nap alatt több mint 500 újonc vonult be a tatai dandárhoz

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Sikeresnek bizonyult a Magyar Honvédség "Embert a vasra!" kampánya, hiszen a tatai tüzérségbe mintegy ötszáz újonc jelentkezett. Bevonulásukat Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, illetve Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is figyelemmel kísérte. A tatai dandárban tartott sajtótájékoztatón többek között beszéltek a kampány céljáról és a három hónapos toborzás sikeréről.

2 nap alatt több mint 500 újonc vonult be a tatai dandárhoz
2 nap alatt több mint 500 újonc vonult be a tatai dandárhoz
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A miniszter kiemelte, hogy Tata sok katona életében fontos helyszín volt. Ő maga is a tatai laktanyában töltötte tartalékos alapkiképzését, mintegy 10 évvel ezelőtt. Azóta viszont minden szempontból nagyon sokat fejlődött az alakulat.

– Ezek az 55 tonnás, nyolc méter hosszúságú önjáró lövegek a büszkeségeink. Ez a tüzérképesség alapja, amely az európai országok és a NATO tagállamok között is egy kiemelt képességet jelent, az épülő magyar nehézdandár gerincét. 

Nagyon büszkék vagyunk, hogy ezek az eszközök szinte teljes számban itt vannak és megkezdhetjük velük a munkát 

– mondta a miniszter, aki a tüzérek védőszentjének, Szent Borbálának az áldását kérte a most bevonuló magyar fiatalokra, a kiképzőikre és az alakulat parancsnokaira. Elmondta, hogy a második "Embert a vasra!" kampányban kifejezetten ezekre a csúcstechnikai eszközökre kerestek katonákat. 

– Ezekhez az eszközökhöz megfelelő katonákra van szükség, akik megtanulják a komplex üzemeltetésüket, irányításukat, vezetésüket. Ezért az a logikánk, hogyha beérkeznek a haderőfejlesztésnek köszönhetően az eszközök, akkor ezekre célzottan, egy-egy konkrét alakulathoz, kiemelt feladatra keresünk magyar fiatalokat – magyarázta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki nagyon büszke, hogy több, mint ötszázan vonultak be a tatai dandárhoz a két nap alatt. 

– Szeretném megköszönni nekik elsősorban azt, hogy úgy döntöttek, hogy az életüknek egy fontos állomásaként csatlakoznak a Magyar Honvédséghez - tette hozzá a miniszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában