Gerecse Kapuja

2024.02.24. 20:32

Madárgyűrűzési bemutató volt Tatabányán

Mintegy 200 kismadarat fogtak meg hálóval. A madárgyűrűzési bemutató sok érdeklődőt vonzott a tatabányai Gerecse Kapujához.

Goletz-DeáK Viktória

Apró kis cinege próbált szabadulni a hatalmas tenyérből, ami finoman tartotta a madarat. Miközben óvatosan megvizsgálták a szárnyast és gyűrűt tettek az egyik lábára már repülhetett is tovább. Pár perc múlva már el is felejtette, hogy milyen kellemetlenség érte. Boldogan repült tovább a fák között. Nem is sejtette, hogy milyen fontos programba került bele. A lábára került azonosító segítségével a madárvédők számon tudják tartani a hazánkban élő madarakat. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vármegyei csoportja és a Száz Völgy egyesület madárgyűrűzési bemutatót tartott a tatabányai Gerecse Kapuja Látogatóközpont mellett szombaton. 

Mintegy 200 darab kismadarat fogtak meg hálóval. A madárgyűrűzési bemutató sok érdeklődőt vonzott a Gerecse Kapujához.
A madárgyűrűzési bemutató közben a gyerekek segíthettek elengedni a madarakat
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Az érdeklődők pedig nem csak megnézhették, hogyan zajlik a madarak gyűrűzése, hanem segíthettek is benne. A meggyűrűzött kis szárnyasokat óvatosan a kezükbe véve engedhették szabadon a madarakat. 

A madárgyűrűzési bemutató mindig sok embert érdekel

Bátky Gellért, az MME vármegyei csoportjának alelnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy rendszeresen szerveznek nyilvános madárgyűrűzéseket is, ahol az érdeklődőknek szívesen elmondják, hogy miért fontos a madárvédelem, illetve hogyan is zajlik egy ilyen gyűrűzés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában