Sokat tett városáért

2024.02.08. 05:44

Testnevelőtanár kapta az Esztergom Sportjáért Életműdíjat

Február 3-án, a Suzuki Arénában adták át az Esztergom Sportjáért Életműdíjat, melyet ezúttal Magyar György testnevelőtanár, szakedző, sportszakíró adományoztak. Az eseményen Erős Gábor országgyűlési képviselő és Steindl Balázs alpolgármester mondott beszédet.

Pöltl Zoltán

Magyar György Esztergom Sportjáért-díj átadója, balra Erős Gábor, középen Magyar Márta, jobbszélen Juhász István kuratóriumi elnök

Forrás: GranTv

Az ünnepség első részében Steindl Balázs tolmácsolta a betegsége miatt távollévő Hernádi Ádám polgármester szavait, egyebek mellett ekként:

A sikernek ára van. Kevesen tudják ezt annyira, mint azok a sportolók, akiket ma itt köszönthetek. Hiszen mi előzi meg sikert? Számtalan kemény és fárasztó edzés, fájdalmas sérülések, olykor kudarcok, áldozatok és lemondások, erő és akarat, megingathatatlan kitartás. A sikerhez vezető út sohasem egyszerű, mégis minden sportoló életében időről-időre elérkeznek azok a pillanatok, amikor büszkén mondhatja: megérte.

Erős Gábor az 1939-ben született Magyar György testnevelőtanár, sportszakíró, szakedzőről szóló méltató beszédében többek között elmondta, hogy Debrecen, Nyíregyháza, Tatabánya, Dorog és Esztergom városában tanított és vezetett edzéseket a fiatalok körében. Két gyermeke után unokái is a tanári pályára léptek, átvéve az szülői vonalat, mondta a képviselő, majd hozzátette: Magyar György 1980-ban kapott doktori címet, 2010-ben pedig Erdő Péter bíborostól vehette át a professzori címet. 

A méltatásban az is elhangzott, hogy a kiváló sportszakember az esztergomi Mindszenty iskola igazgatója és a Vitéz János katolikus főiskola igazgató-helyettese is volt. Híres könyve az Esztergom testkultúrájáról szóló kötet mintegy ezer év sporttörténetét öleli fel.

Az Esztergom Sportjáért Életműdíjat Magyar György lánya, Magyar Márta vette át az ünnepségen. Mint rövid beszédében elmondta, nagyon örül, hogy a város nem felejtette el édesapját és azt, amit szeretett városáért, a település közösségéért tett.

Magyar Györgyről, másik lánya, Magyar Györgyi közösségi oldalán osztott meg életrajzi adatokat, melyben az is szerepel, hogy édesapjuk a Magyar Olimpiai Akadémia elnökségi tagja és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete Esztergomi Szervezetének elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában