Városatyák

2024.02.22. 18:35

Rendkívüli ülést tartottak Tatán: a Városkapu sorsáról is döntöttek

Új vezérigazgatója van a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt.-nek. Az új vezetőt rendkívüli ülés során választották meg. Sokan ismerik Tatán.

Goletz-DeáK Viktória

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy rendkívüli ülést tartott Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 21-én a Városházán. A képviselők a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt.-hez kapcsolódóan hoztak döntést vezérigazgatói jogviszony megszüntetéséről, valamint a tisztség betöltéséről.

Új vezérigazgatója van a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt.-nek. Az új vezetőt rendkívüli ülés során választották meg. Sokan ismerik Tatán.
Pálházy Nándort (jobbról a második) rendkívüli ülés során nevezték ki a Városkapu élére. 
Fotó: Facebook/Tata Város

– Dr. Cseh Georginának, a cég vezérigazgatójának munkaviszonya február 21-vel megszűnik, ezért a képviselő testület egyhangúlag szavazott az új vezérigazgató személyéről, a döntés értelmében február 22-től Pálházy Nándor vezeti a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt-t. Pálházy Nándort Tatán sokan ismerik, hiszen az újranyitástól kezdődően korábban az Esterházy-kastély első igazgatója volt. A városunkban kialakított kapcsolatainak, a turisztikai vonalon megszerzett szakmai végzettségének, cég és intézményvezetői tapasztalatainak egyaránt jó hasznát veszi majd a Városkapu Zrt élén - mondta Michl József, Tata polgármestere, aki megköszönte Dr. Cseh Georginának a munkáját, eddigi együttműködését.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: Pálházy Nándor több európai, ázsiai és tengerentúli exkluzív szállodaprojekt beindításán dolgozott külföldön töltött évei során. Hat éve tért vissza Magyarországra, szaúd-arábiai megbízatást hagyott ott az itthoni kihívásért. Csatlakozott a Nemzeti Kastély- és Várprogramhoz igazgatóként, majd 2020-tól mint a tatai Esterházy-kastély igazgatója látta el feladatait a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. kötelékében. Mostani, tatai kinevezése előtt az Eszterháza-központ új ügyvezetőjeként Fertődön dolgozott azon, hogy műemlékeink hiteles felújításával a megmentett örökségi helyszínek olyan turisztikai vonzerővé váljanak, amelyeket többször is érdemes felkeresni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában