Kemma.hu videó

2024.02.23. 19:55

Mesesarok gyerekeknek: rendőrfőkapitány volt a vendég +fotók, videó

A Mesesarok történetének tíz éves jubileumát ünnepli a 2023-24-es évad eseményeivel a József Attila Könyvtár gyermekrészlege, csütörtökön nem mindennapi vendég mesélt.

Kemma.hu

Péntek délután egy különleges vendég érkezett a József Attila Könyvtárba. Boross Zoltán László rendőr ezredes, Komárom-Esztergom vármegye rendőrfőkapitánya olvasott fel egy tanulságos történetet a gyermekeknek a Mesesarok alkalmával. A könyvtárral jó kapcsolatot ápolnak, nem csupán szakmai tanácskozásaiknak ad helyet, de bűnmegelőzési előadásaiknak is. 

Boross Zoltán László rendőr ezredes, a vármegyei főkapitány mesél a gyerekeknek
A Mesesarok nagy sikert aratott a kicsik körében
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A Mesesarok mindenkié

A meseolvasás mellett feladatokkal is készültek a kicsiknek, akik nagy lelkesedéssel fogadták az egyenruhában érkező rendőrfőkapitányt. Sőt, volt olyan gyermek, aki szintén egyenruhát öltött, rendőrnek öltözve érkezett a nem mindennapi eseményre.

– Látható, hogy “kollégával“ jöttem, nagyon lelkesnek tűnnek a kisgyerekek. Azt gondolom, ezek azok az alkalmak, amikor be tudjuk mutatni azt az emberi arcát a mi szervezetünknek, amely miatt a későbbiekben lehet, hogy ezek a gyerekek a mi pályánkat választják – emelte ki Boross Zoltán László rendőr ezredes, Komárom-Esztergom vármegye rendőrfőkapitánya, aki elmondta, korábban még nem vett részt ilyen rendezvényen.

– Nekem is óriási élmény és egyben kihívás is. Ugyan van két harminc év feletti gyermekem és egy nyolc hónapos unokám. Úgy is engedtek el otthonról, hogy akkor legalább elkezdem gyakorolni ismét a meseolvasást.

Az esemény szervezője, Pruzsina Alice elmondta, hogy ezt a mesét ők, a vármegyei rendőrség sajtósai írták. A történet lényege szól egy picit a közlekedésről, egy kicsit a nyomozásról, és a lényege, hogy milyen sok szerepe van a rendőrségnek.

Közös események
Tavaly szeptemberben rászorulóknak osztottak kerékpárokat a rendőrök. Húsz bicikli talált akkor új gazdára a “Varázs-garázs“ akcióban. A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány segítségével az arra rászorulóknak osztották ki a Biztonság Hetén, kapcsolódva az Autómentes naphoz is. A járgányokat egy tatai szerviz kedvezményesen átvizsgálta és felkészítette a biztonságos közlekedésre. Az új tulajdonosok a baji világjáró kerékpáros, Illés Adorján vezetésével tettek egy tiszteletkört. Láthatósági mellényt, valamint a könyvtár jóvoltából egy-egy meglepetés könyvet is kaptak.

A mese egy kisfiúról szó, akinek megszökött a nővére, mert rossz osztályzatot kapott és nem mert hazamenni, ezért a keresésére indult egy kutyával. Egy rendőrlány és egy rendőrfiú segítségével hazajutnak. A történet közben a forgalomirányításba is betekinthettek a gyerekek.

– Egy nagyon remek történetet állítottak össze, és azt is nagyon remélem, hogy a gyerekek is fogják élvezni, mert közben egy játékkal is készültünk – tette hozzá Boross Zoltán László.

Sok gyermek ellátogatott a könyvtárba szüleivel, óvodáskorúak és általános iskola alsó tagozatosok is lelkesen figyelték az előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában