Fejlesztés

2024.02.02. 20:04

Korszerűsítik a komáromi idősek otthonát

2025 végére energetikailag is korszerűbbé válhat az idősek otthona.

Kemma.hu

A Duna-parti város önkormányzata sikeresen pályázott a TOP Pluszos, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívásra, melynek keretében 233 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A beruházásnak köszönhetően a komáromi idősek otthona energetikai korszerűsítése valósul meg.

A részletekről kiderült: a fejlesztés eredményeként az épület energetikai besorolása GG-ről CC-re javul. Az épületben a beruházásnak köszönhetően megvalósul a padlásfödém szigetelése, a tetőtér feletti tető felújítása, a fűtési rendszer korszerűsítése, a villamos hálózat felújítása. Napkollektoros rendszert is telepítenek, elvégzik az akadálymentesítési munkálatokat is. A projekt várható befejezése: 2025. december 31.

A sajtóközleményből kiderül az is: az épület fenntartási költsége jelenleg igen magas, amit a padlásfödém és tető hőszigetelés hiánya, a korszerűtlen nyílászárók és a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okoz. A projekt célja, hogy épületben élő lakók, illetve az ott dolgozók komfortérzete javuljon. Az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiaimport-függőség mérsékléséhez.

„A korszerűsítéssel példát szeretnénk mutatni a helyi lakosságnak, a környező települések önkormányzatainak, a környező épületek tulajdonosainak, üzemeltetőinek a környezetterhelés csökkentésére vonatkozóan” - írta a projektről sajtóközleményt kiadó Komáromi Városi Televízió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában