Valaki elismerést kap

2024.02.06. 17:54

Ki legyen Környe díszpolgára? Most ti is segíthettek eldönteni!

A javaslatokat február 15-én 12 óráig Környe polgármesteréhez vagy a polgármesteri hivatalba kell eljuttatni.

Kemma.hu

Várják a javaslatokat a díszpolgári címre

Forrás: fotó: kornye.hu

Környe képviselő-testületének rendelete szerint a díszpolgári cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével mind a település, mind pedig országos, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul Környe jó hírnevének öregbítéséhez. Környe fejlesztéséért kiemelkedően dolgozott, gazdasági, kulturális és tudományos téren maradandó alkotásaival emelte vagy elősegítette a település fejlődését, lakosságának kulturális és gazdasági előrehaladását, továbbá

példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

A cím adományozását kezdeményezheti a polgármester, alpolgármester, települési önkormányzati képviselő, a képviselő-testület bizottsága, de a település választópolgárainak 5 százaléka is, ami 194 embert jelent. Az elismerés odaítéléséről a képviselő-testület dönt, a díszpolgári címet pedig a március 15-i, nemzeti ünnepen adják át. A javaslattételre a település honlapján kérte fel a környeieket az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában