Interaktív

2024.02.14. 19:00

Ismerkedés a fejlődő digitális világgal

Kezedben a jövő címmel szerveznek digitális családi napot február 24-én, szombaton 13 órától a Vértes Agórájában.

Az intézmény ezen a napon egy digitális interaktív térré alakul át. A rendezvény célja, hogy a gyermekek és családtagjaik játékosan ismerkedjenek meg a fejlődő digitális világgal. A látogatók kipróbálhatják a legmodernebb technológiákat, mint például a palacsintát sütő robotot, a xilofonon játszó robotot, valamint a digitális robotkart. A szervezők kérése, hogy a fiatalok vigyék magukkal okostelefonjaikat is, mert a nap folyamán szükségük esz rá.

Ami a programkínálatot illeti, lesz digitális programozás, játékírás gyermekeknek, megismerhetjük a Selfie droidot (fotós robot), megnézhetjük a digitális terepasztalt, vezérelhető vasút modellel és az interaktív zenegépet is. Az érdeklődőket ezeken kívül még digitális tetoválás készítéssel, QR kódos időutazással, Just Dance versennyel és digitális zenekuckóval (elektromos dobszett,- zongora és -gitár) is várják. A kicsit idősebbeknek és a felnőtteknek szakmai előadásokat is szerveznek. 14 órától Szaniszló Zoltán beszél a virtuális valóság jövőjéről, 15 órától Solymos Ákos az internetbiztonságról, 16 órától pedig ugyanő a digitális világ gyermekekre leselkedő veszélyeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában