Felújítás

2024.02.23. 07:46

Fejlesztés zajlik a városi uszodában, nyáron akár újra csobbanhatunk

Nagyobb volumenű beruházások jellemzik az idei esztendőt az egykori bányászvárosban, Dorogon. Több ezer ember várja felfokozott hangulatban a nyarat, hogy a fejlesztés után újra lehűthessék magukat a város szívében.

Kemma.hu

„Egy nagyon sok és jó eredménnyel járó, feladatokat tartalmazó év előtt állunk” – foglalta össze az idei, fontos beruházásokat, fejlesztéseket is tartalmazó esztendőt dr. Tittmann János polgármester a Dorogi Magazin adásában.

Nagyobb volumenű beruházások jellemzik az idei esztendőt az egykori bányászvárosban. Több ezer ember várja felfokozott hangulatban a nyarat, hogy a fejlesztés után újra lehűthessék magukat a város szívében.
Felállványozták a dorogi uszodát, jó ütemben halad a fejlesztés
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

A település vezetője részletezte, hogy a városi költségvetés megtervezésénél figyelembe kellett venniük azt, hogy tovább fog emelkedni a szolidaritási adó mértéke, másrészt kitért arra is, hogy az önkormányzat saját bevételei alapvetően befolyásolják a beruházások, fejlesztések sorsát. Ebből a szempontból nagy hatással bír a helyi és nemzeti gazdaság teljesítő képessége is, reméli, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a városban telephellyel bíró gyárak, vállalatok a megfelelő gazdasági eredményeik nyomán befizetett iparűzési adójukkal hozzá tudnak járulni a a fejlesztési tervek megvalósításához.

Turizmust érintő fejlesztés is lesz

Említette, hogy a városfejlesztés kapcsán három fontos projektet tartogat magában az idei esztendő. Az első számú feladat az önkormányzat saját finanszírozásában zajló uszodai energetikai korszerűsítés. A cél az, hogy már a nyári szezonban újra megkezdhesse működését az intézmény. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében megítélt 500 millió forintból zöldinfrastruktúra fejlesztésre nyílik lehetőség a városban, a projekt jelenleg a tervezési fázisban tart. A városvezetés régi álmaként, a TOP Pluszban kilátóvá alakíttathatja át az aknatornyot, sőt az önkormányzat megállapodott az egyházközséggel arról, hogy a tulajdonukban lévő kálvárián további felújításokat végeznek el a gyalogos közlekedés feltételeinek javításában.

Dr. Tittmann János polgármester hozzátette: felmérték azt is, hogy melyek azok a rossz állapotú járdák, közterületek és zöldfelületek, melyek karbantartásra szorulnak és kitért arra is, hogy pályázatok útján szeretnék a Hétszínvirág Óvodában, a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban és az Eötvös iskolában is elvégezni az energetikai korszerűsítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában