Ne tedd!

2024.02.21. 07:35

Tudod mi az a fantomdugó? - az M1-esen bemutatták az életveszélyes mutatványt

Két szerencsétlenség is történt a közelmúltban az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán. A szemközti oldalon eközben fantomdugó alakult ki.

Kemma.hu

Az M1-es autópálya sokak szerint az ország legveszélyesebb sztrádája, talán a tranzitforgalom miatt is. Szinte nem teli el úgy nap, hogy ne történne a pálya különböző pontjain egy-egy, rosszabb napokon több baleset is. Vannak esetek, amikor a balesetek, balesetveszélyes helyzetek simán elkerülhetőek lennének, azonban a forgalomban részt vevők még rontják is a helyzetet. Így alakul ki a fantomdugó is, ami szintén többször előforduló jelenség az M1-esen.

Fantomdugó alakult ki a Pest felé haladó oldalon, mert ezt a balesetet videózták
Fantomdugó alakult ki a Pest felé haladó oldalon, mert ezt a balesetet videózták
Forrás: Facebook/MKIF Zrt. - Az ország útja 

A fantomdugó újabb balesetek okozója

Az MKIF Zrt. közösségi oldalán számolt be arról, hogy két baleset is történt a sztrádán Hegyeshalom felé február 16-án. A két szerencsétlenség megtörtént, ezen változtatni nem lehetett, azonban az arra közlekedők ismét baleset- és életveszélyes helyzetet idéztek elő. Ugyanis a szemközti oldalon az egyik balesethez érve az autósok elkezdtek indokolatlanul lassítani. Hamarosan a telefonok is előkerültek, majd elkezdték videózni a karambolt. Ezzel fantomdugót teremtettek, ami az egyik legveszélyesebb dolog a pályán. Először csak lelassult, majd meg is állt a forgalom Pest felé.

A pályakezelő a balesetveszélyes helyzet teremtése mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy sokan abba bele sem gondolnak, hogy súlyos sérültje, esetleg halottja is lehet ezeknek a baleseteknek. Valakinek az édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, gyermeke fekszik ott. Senki nem szeretné videón, fotón viszont látni szerettük tragédiáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában