Örömhír

2024.02.27. 08:27

Teljes pompájában látható az esztergomi bazilika kupola belseje

Esztergom ékességének rekonstrukciója új fázisba lépett. Az esztergomi bazilika kupolájának belseje már teljes pompájában megtekinthető.

Pöltl Zoltán

Örömteli hírt osztott meg az Esztergomi Bazilika és Főszékesegyházi Kincstár, mint facebookos oldal. Akik rendszeresen követik ennek a közösségi oldalnak a híreit, azok számára szinte minden héten van valamilyen lenyűgöző információ, írásban és képben, néha videóban is.

A bazilika kupolájának belsejéről lekerült a háló
A bazilika kupolájának belsejéről lekerült a háló
Forrás: Facebook/Esztergomi Bazilika és Főszékesegyházi Kincstár

Új fázisában a bazilika rekonstrukciója

Az esztergomi bazilika rekonstrukciója új fázisba lépett: „Ismét eredeti pompájában láthatjuk a kupola belsőt”, olvasható a posztban. Ezzel a bazilika kupolájának belső felújítása befejeződött, az állványzat és az a bizonyos zöld – védő – háló is lekerült. Ennek folyományaként a főszékesegyházba látogatók már bátran tekinthetnek a 100 méter magas épület belsejének legmagasabb pontjára, az teljes pompájában látható. A fent idézett facebook-oldal gazdag fotóillusztrációval toldotta meg a posztot, mely képeken máris megcsodálható a bazilika felújításának legfrissebb eredménye. A kupolabelsőről készült széles látószögű felvételeken nemcsak a megszépült részek, de az oda vezető út legkülönlegesebb eleme, a technikai szempontból páratlan állványzat is megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában