Gidrán

2024.02.29. 06:00

Állásbörzén a tatai dandár nagyvasa

Fiatalokat toboroz a honvédség. A tatai dandár Gidránjai is feltűnnek a Jobverse állásbörzén Budapesten, a BOK Sportcsarnokban.

Goletz-DeáK Viktória

A tatai dandár közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a harcjárművek áttelepítése miatt február 29-én reggel fogják a Nemzetvédelmi Egyetemről átvinni a sportcsarnokba a Gidránt, ami majd az esti órákban fog visszatérni a tatai laktanyába. A nagyvas „saját lábon” közlekedik. Budapesten többek között a Kerepesi, a Rákóczi utat, az Erzsébet hidat érinteni az útvonala. Végül az M1-es autópályán fog vissza jönni Tatára, majd a Május 1. és a Bacsó Béla úton a laktanyába.

A tatai dandár Gidránjai ezúttal egy fővárosi állásbörzén tűnnek fel
A tatai dandár Gidránjai rendszeres szereplői a tatai rendezvényeknek is. 
Fotó: G.D.V. / Forrás:  24 Óra

Úgy tudjuk, hogy a Gidránnal a honvédség jelenlétét szeretnék erősíteni az állásbörzén, ahol a hazájukat szolgálni vágyó fiatalok ismerkedhetnek meg a honvédségen belüli munkalehetőségekről. Mint arról korábban beszámoltunk, a két hete bevonuló több mint 500 tatai újonc tüzér toborzásánál is nagy szerepe volt a harcjárművek országjáró körútjának. A nagyvasak impozáns látványa hozzájárult ahhoz, hogy Kelet-Magyarországról is nagyon sokan jelentkeztek Tatára tüzérnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában