Különleges ajándék

2024.02.16. 14:05

A Nemzetközi Könyvajándéknapon a József Attila Könyvtár kötetekkel lepte meg partnereit

Február 14. nemcsak a szerelmesek napja, ekkor van a Nemzetközi Könyvajándéknap is. Ebből az alkalomból a József Attila Könyvtár munkatársai meglátogatták partnereiket a városban, és könyvcsomaggal lepték meg őket. Szerkesztőségünkbe is ellátogattak.

Kemma.hu

Szerkesztőségünk is több könyvet kapott

Forrás: Facebook/JAK

A József Attila Könyvtár közösségi oldalán és a megyei jogú város webes felületein is beszámolt a Nemzetközi Könyvajándéknap történéseiről. Ez a jeles nap egy önkéntes kezdeményezés, melynek célja a népszerűsítés mellett, hogy az ajándékozás által bárki számára könnyen elérhetővé váljanak a könyvek, illetve maga az olvasás.

A József Attila Könyvtár a délelőtt folyamán a rendőrkapitányságra, a Forrás Rádióba, a polgármesteri hivatalba, a Megyeházára, az Agorába, a Jászai Mari Színházba, a Gyémánt Fürdőbe, a Kormányhivatalba és a 24 Óra, Kemma.hu szerkesztőségébe is ellátogatott.

Mikolasek Zsófia igazgató és Feketsné Kisvarga Anita osztályvezető adta át a könyveket. Köztük a legkülönbözőbb témájú kötetek szerepeltek: történelmi olvasmányok, albumok, romantikus regények, klasszikusok, és még folyóiratok is.

A Szücsné Posztovics Ilona polgármesternek átadott kötetek kapcsán a város honlapján olvasható, hogy a húsz olvasmány a városházán kialakítandó „cserebere” könyvespolcon kap majd helyet. A tervek szerint erről a gyűjtőhelyről a hivatal munkatársai majd egyrészt elvihetnek magukkal, illetve hozhatnak is könyveket.

Hasonló kezdeményezés már a város több intézményében is van. Érdemes ezeket felkeresni, tájékozódni, és a könyvcserebe programba bekapcsolódni. És nemcsak a könyvajándéknap kapcsán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában