Programajánló

2024.02.01. 20:08

15+1 bál egy helyen: februárban senki se fog unatkozni Komárom-Esztergomban

Komárom-Esztergom vármegyében számos különböző bált szerveznek februárban. Jótékonysági és sport-, iskolai és egyházi, hagyományőrző, bor- és mérnökbál is szerepel programsorolónkban.

Kemma.hu

Egymást érik majd a bálok februárban

Forrás: Beküldött

Eljött a báli szezon, a Kemma.hu pedig február végéig gyűjtött össze egy csokorra valót a Komárom-Esztergom vármegyei kínálatból. Rögtön másodikán időutazáson vehetünk részt Oroszlányban. A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, az Oroszlány Barátainak Köre és a Rákóczi Szövetség helyi szervezete retró jelmezbált szervez a művelődési központban, „Ez volt a divat 1954-ben” mottóval, annak apropóján, hogy 70 évét ünnepli a bányászváros 2024-ben.

Egymást érik a bálok február első szombatján

Február harmadikán egymást érik majd a rendezvények. Tarján ad otthont a Régiós Svábbálnak.A Szomorer Jungs és a Tarianer Spitzbuam gondoskodik majd a talpalávalóról a helyi sportcsarnokban. Vértessomlón is ezen a napon lesz batyus, farsangi sváb bál. Itt a Die Eber Kapelle gondoskodik majd a jó hangulatról.

Tatán jótékonysági katolikus bált szervez a helyi egyházközség a szent Kereszt Plébánia és filiái összefogásával szombaton a Gottwaldban. A résztvevők a Baji Szalézi Oratóriumnak segíthetnek. Esztergomban a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend a Szent Adalbert Központban szervezi meg a XIV. Borász Bált. Itt borkirálynőt is választanak majd. Dorogon sportbált szerveznek a József Attila Művelődési Házban. A Jókai Mór Gimnázium alapítványi bálját Komáromban, a WF Szabadidőparkban rendezik meg ezen a napon. 

A reformátusok is báloznak

Ácson február 9-én a helyi református egyházközség rendezi meg hagyományos bálját a felújított gyülekezeti házban. 

Iskolai és sportbálok február második és harmadik hétvégéjén

Tatabányán február 10-én rendezik meg a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola jótékonysági bálját. A helyszín az iskola lesz, a zenéről a Joy Band gondoskodik a 21. iyen alkalmon. A tombola sem marad el, és mint megtudtuk, a bál bevételét az iskolaudvar kialakítására fordítják. Ez a cél támogatói jegyekkel is segíthető. Ugyanígy a megyeszékhelyen, szintén ezen a napon a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola Harmónia Alapítványa jótékonysági batyus bált rendez, a Buli Band közreműködésével.

Naszályon a művelődési házban jótékonysági farsangi bált szerveznek. Itt Simonfi Roland zenél majd, és a legötletesebb jelmezeket is díjazzák.

10-én rendezik meg a Vaszary-bált is a tatai iskola tornatermében. Bábolnán a szülők-nevelők bálját karibi hangulatban rendezi meg a helyi általános iskola a szabadidőközpontban. Itt van lehetőség támogatói és pártoló jegyek vásárlására is.

Szintén ezen a napon a Duna-Gerecse Tát Sportegyesület is megrendezi  jótékonysági Sportbálját a táti kultúrházban. Mint megtudtuk, a bál bevételét a sportegyesület működésére fordítják. Február 16-án az Ácsi Kinizsi SC hív sportbálra, a helyi sportcsarnokba.

A mérnökök is mulatnak

A Komárom-Esztergom Vármegyei Mérnöki Kamara, a Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara és a MTESZ Komárom-Esztergom Vármegyei Egyesület február 17-én rendezi meg a hagyományos mérnökbált a tatabányai Tulipános Házban. A jó hangulatról dumaszínházas Szabó Balázs Máté, a Dancefolk és DJ Marák gondoskodik. Itt adják majd át Az Év Mérnöke Díjat is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában