Felejthetetlen hét

2024.01.30. 19:54

Vastapssal ünnepelte az amerikai közönség vármegyénk kiváló karnagyát, és a magyar fúvószenét

Szabó Ferenc, egyetemi tanár, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, Tatabánya Város Fúvószenekarának és a Komáromi Egressy Fúvószenekarának karnagya közösségi oldalán számolt be arról, hogy az elmúlt időszakban egy hetet tölthetett az Egyesült Államokban vendégkarmesterként.

Kemma.hu

Szabó Ferenc a zenekar előtt nagysikerű koncert után

Forrás: Facebook/Szabó Ferenc

Az University of Northern Iowa meghívásának eleget téve az Egyesült Államokban egy jeles eseményen vehetett részt. Az egyetem által hosszú évtizedek óta megrendezett programra több mint 350 hallgató érkezett az állam 67 településéről.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a Fesztivál Windband meghívott vendégkarmestere lehettem. Azt hiszem még kell egy kis idő mire a rengeteg fantasztikus élményt feldolgozom. Rendkívül megtisztelő számomra, hogy olyan szakembereket ismerhettem meg és dolgozhattam velük együtt mint Laura Goucher, Grace Baugher Dunlap, Justin Mertz, Leon Kuechner. A leges legnagyobb köszönet Danny Galyen barátomnak szól – írta bejegyzésében.

Hozzátette: volt alkalma megismerni a várost, rendkívüli barátságokkal gazdagodott, s a legnagyobb esemény a koncertje volt, amelynek végén meghatottan állt a színpadon, messze otthonától 1500 néző álló vastapsát fogadva.

– Nem csak nekem, hanem az általam és amerikai hallgatók által előadott magyar fúvószenei műveknek is szólt. Soha nem felejtem el ezt a hetet! – írta Szabó Ferenc bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában