Kézműves

2024.01.14. 15:00

Több mint egy tucat alkotást bütyköltek össze az oroszlányi gyerekek

Gőzerővel készülnek a Könyves bütyköldébe járó gyermekek újévi alkotásai: hol kartonból, hol pedig kéztörlő gurigát felhasználva készítenek madáretetőt, vagy éppen háromdimenziós téli tájképet.

Wágner Zsanett

Több mint tíz esztendeje sorakoznak péntekenként az oroszlányi apróságok a könyvtár bejáratánál, hogy részt vegyenek a Könyves bütykölde kézműves foglalkozásain. Szlezákné Molnár Kata gyermekkönyvtáros szerint a program rendre beváltja a hozzá fűzött reményeket, és ez 2024-ben sem volt másként.

Szorgos kezek által születnek meg az újabb esztendő legelső alkotásai január első felében is. Készültek madáretetők, kéztörlő gurigák felhasználásával, de téli tájképek is kartonból. A főszervező nagyon elégedett lehet, hiszen több mint tucatnyi alkotás születik szinte minden egyes alkalommal.

Általában szükség van egy kis kézügyességre, de kérés esetén szívesen segítenek. Sőt, a foglalkozásokon részt vehet a kísérő anyuka vagy apuka is, így garantáltan együtt töltheti ezt az időt is a szülő és a gyermek. Miként az lenni szokott, a foglalkozások meseolvasással érnek véget. A gyerekek nagy örömére egy újabb lovas történet került le a könyvespolcról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában