Oklevél

2024.01.29. 14:31

Települési Értéktárba került a tatai dandárzenekar

A tatai dandár zenekara is felkerült Tata Települési Értéktárába. Az erről szóló oklevelet a polgármestertől vehette át a zenekar karnagya.

Kemma.hu

A Klapka György 1. Páncélosdandár közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a dandárzenekar bekerült Tata Települési Értéktárába. Az erről szóló oklevelet a magyar kultúra napján tartott ünnepségen vehették át. 

Mint írták: mára elmaradhatatlan részévé vált a dandár zenekarának sokszínű műsora a város bármely kulturális rendezvényén. Ennek kapcsán a Tatai Értéktár Bizottság a Magyar Honvédség főkarmesterének szakmai ajánlása alapján, ünnepélyes keretek között a közönség tapsviharának kíséretében ismerte el a zenekar sokéves munkáját. 

2024. január 26-án az MH Tata Helyőrségi Zenekar ismét nagy sikerű és színvonalas műsorral készült a magyar kultúra napja alkalmából rendezett Gálaestre, amelynek a tatai Güntner Aréna adott otthont. Rendkívül különleges megtiszteltetésben részesült a dandár zenekara, hiszen 2024. januárjától felvették a város önkormányzata által alapított Tatai Értéktárba. 

Az elismerésről szóló oklevelet Michl József Tata Város polgármesterétől Balázs Attila őrnagy, a zenekar karnagya vehette át. A Tatai Értéktárba való felvétel nem csak a zenekar, hanem az alakulat számára is nagy elismerés. 

A tatai dandár zenekara 2005-ben alakult. Az elmúlt évtizedekben a katonazene művelésén túl a magyar népdalkincs megőrzésében és népszerűsítésében is élen jártak. A zenekar a város és a környékbeli települések művészeti életének kiemelkedő együttese. Népszerű zenei tevékenységét elismerve került az értéktár bizottságának döntése alapján a legjobbak közé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában