Ifjúsági Főváros

2024.01.30. 20:38

Tatai fiatalokkal ötleteltek az Európa Ifjúsági Fővárosa pályázat előkészítése kapcsán

Tervező műhelyeket szervezett az önkormányzat a tatai középiskolák diákjainak az „Európa Ifjúsági Fővárosa -Tata 2027” című pályázat előkészítéseként.

Kemma.hu

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy végéhez közeledik az „Európa Ifjúsági Fővárosa -Tata 2027” című pályázat előkészítése, melynek keretében az elmúlt időszakban tervező műhelyeket szervezett az önkormányzat a tatai középiskolák diákjainak. 

Ezeken a találkozókon a tájékoztatás mellett arra is sor került, hogy a fiatalok elmondhassák ötleteiket, javaslataikat a pályázattal és annak megvalósításával kapcsolatban. Január második felében öt tatai középiskola 80 diákja vett részt a műhelymunkákban, a pályázati előkészítésben, és a programok, fejlesztések kidolgozásában.

Az Európa Ifjúsági Fővárosa (European Youth Capital) címet évente ítélik oda valamelyik európai városnak. A győztes települések különböző programokon keresztül egy éven át mutathatják meg, hogy mi mindent tesznek az ifjúságért. Tata a 2027. évi megvalósításra nyújt be pályázatot februárban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában