Megkezdték

2024.01.27. 12:49

Európa Ifjúsági Fővárosa lehet Tata – már folynak a munkálatok

Már megkezdték a pályázati anyag előkészítő munkálatait.

Kemma.hu

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy hamarosan újabb szakaszába lép az „Európa Ifjúsági Fővárosa -Tata 2027” című pályázat előkészítése. Január 24-én az Ifjúsági Tervező Csoport is ülésezett a Városházán, ahol áttekintették az eddig elvégzett feladatokat és pontosították a következő hetek lépéseit. Mint írták: az Európa Ifjúsági Fővárosa címet évente ítélik oda valamelyik európai városnak, amely aztán egy éven keresztül programok, projektek sokaságán keresztül mutathatja be mindazt, amit az ifjúságért tesz. 

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt: Rigó Balázs alpolgármester tavaly novemberben jelentette be, hogy az önkormányzat csatlakozik a kezdeményezéshez és megkezdte egy pályázati anyag előkészítő munkálatait. Az elmúlt hetekben számos egyeztetés zajlott a lehetséges együttműködő partnerekkel, civil szervezetekkel, rendezvényszervezőkkel, sportegyesületekkel, január 24-én pedig a tatai szálláshelyek üzemeltetőivel. A program főszereplői természetesen a fiatalok, így nekik kiemelt szerepük van már az előkészítő munka során is. 

– Mivel a fiataloktól minél több véleményt, ötletet szeretnénk kapni, ezért ezekben a napokban Cserteg István ifjúsági referens sorra járja a tatai középiskolákat, amelyekben tervezőműhelyeket tart. Az adatok, dokumentumok összegyűjtése, rendszerezése és a tájékoztatási szakasz után lezárul a pályázat előkészítésének első üteme. Ezt követően lesz módunk összeállítani azt a körülbelül 15 oldalas pályázati koncepciót, melyet február 13-ig kell benyújtanunk – magyarázta Rigó Balázs. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában