Vigyáztak

2024.01.01. 16:06

Öt ember ellen intézkedtek a rendőrök szilveszter este Tatán, akik tűzijátékozni akartak

A Mocsai útnál és a kertvárosi részen érték tetten a tűzijátékozókat a rendőrök.

Kemma.hu

A tatai rendőrkapitányság is csatlakozott a madárvédők járőrszolgálatához. Rieder Roland, rendőr alezredes, a Tatai rendőrkapitányság rendészeti Osztályának vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a normál szolgálathoz képest több, mint duplájára emelték szilveszterkor Tatán járőröző rendőrök számát, akik főleg a belvárosban, illetve a tó vonzáskörzetében figyelték a szabályszegőket. Akciójukat siker is koronázta. Segítségükkel kevesebben durrogtattak Tatán. 

– Öt emberrel szemben tudtak alkalmazni olyan intézkedést, hogy nem tudták használni a tiltott pirotechnikai eszközt. Ellenük eljárást indítottak, hogy annak végül mi lesz a jogi kezdeményezése az később derül ki – árulta el a rendőr alezredes. Hozzátette a tűzijátékozókat a Mocsai út környékén, illetve kertvárosban fülelték le.  

– Több lakossági bejelentés is érkezett, illetve a szintén a városban járőröző természetőröktől is érkeztek bejelentések. Az észlelések alapján legtöbben Újhegy környékén használtak pirotechnikai eszközt – tette hozzá az osztályvezető. Mint mondta: a környező településeken is sokan durrogtattak, annak a hangját is behozta a városba a tiszta idő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában