Összesítették

2024.01.25. 15:05

Minősített lett a tatabányai József Attila Könyvtár

A közelmúltban vehette át a magas szakmai munkájuk elismeréseként a Minősített Könyvtár Címet adományozó oklevelet Mikolasek Zsófia, a József Attila Könyvtár igazgatója.

Kemma.hu

Mikolasek Zsófia a Tatabányai Értéktár Napon beszélt a minősítésről

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A könyvtár kimagasló eredményekkel büszkélkedhet 2023-ban. Több mint kilencezer dokumentummal gyarapodott az állományuk, ezek között könyvek és hangzóanyag is szerepelnek. 

Csaknem hatvannégyezer személyhez köthető alkalommal rögzítettek kölcsönzést, dokumentum visszavételt vagy kölcsönzési határidő-hosszabbítást rögzítettek tavaly. Közülük a 14 éven aluliak száma csaknem tizenháromezer volt. 

Az intézmény az idén is törekszik új könyvek, CD-k beszerzésére.

Kettőszázezernél is több dokumentum került az olvasókhoz a kölcsönzések során. Az öt fiókkönyvtárat pedig csaknem kilencezer olvasó kereste fel, közülük csaknem ezerötszáz volt a 14 éven aluli. A városrészekben működő intézményeken összesen huszonötezer körüli volt a kölcsönzött dokumentumok száma. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában