Elromlott

2024.01.25. 19:53

Megtudtuk, mikor lehet újra meleg a tatai Jávorka iskolában

A kazán javításához szükséges alkatrészekre várnak a tatai Jávorkában.

Goletz-DeáK Viktória

Sajtóhírek szerint a kazán folyamatos meghibásodásai miatt fagyoskodnak a diákok a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskolában. Az egyik tatai Facebook csoportban is erről beszélgettek a helyiek. Egy szülő szerint a Jávorkába járó lánya is rendszeresen panaszkodik a hidegre. Más viszont azt írta csípősen, hogy naponta látja, hogy az iskola előtt álló diákok karján lóg a kabát a mínusz 5 fokban. Annál pedig nem lehet hidegebb a teremben. 

Megint más arra emlékezett vissza, hogy a Jávorka esete nem egyedi a városban: 2020 januárjában egy másik tatai középiskola diákjai fagytak meg, és énekelték a Jégszív című dalt az iskola udvarán. Akkor a Kemma.hu-nak úgy nyilatkozott az érintett iskola igazgatója, hogy a falak nehezen melegedtek fel a hosszú téli szünet után. A hideg miatt pedig a tanórák egy részét el is engedték. 

A Kemma.hu a mostani esettel kapcsolatosan megkereste a Jávorka fenntartóját, az Agrárminisztériumot, hogy mi okozza a fűtési nehézséget, illetve mikor lehet újra meleg az iskolában. 

– A kazán meghibásodása miatt a hőmérséklet átmeneti ideig csökkent az épület bizonyos részein. Ahol ez megtörtént, ott másik tantermet biztosítanak a diákoknak. A kazán javítása folyamatban van,  a hibát a szükséges alkatrészek megérkezését követően lehet teljesen elhárítani – válaszolta a minisztérium sajtóosztálya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában