Siker

2024.01.03. 16:27

Lakatos László Leonárdó ismét megnyerte „Nyilas Misi” ösztöndíját

“A tehetség kincs!“ – ezzel a jelmondattal hirdeti meg minden évben a Magyar Református Szeretetszolgálat a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramot, amellyel tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákokat támogat a szervezet. Egy rédei diák is nyert.

Szalai Nikolett

A Rédei Eszterlánc Néptáncegyüttes táncosa másodjára nyert

Forrás: fotó: facebook/Rédei Eszterlánc Néptánccsoport

Az ösztöndíjprogram idén új elemmel bővül, és a pénzügyi támogatás mellett már szakmai mentorálás is segíti a nyerteseket. A minden évben meghirdetett pályázatra olyan, magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő ötödik és tizenkettedik évfolyam közötti tanulók jelentkezhetnek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsészettudományban kiemelkedően tehetségesek, de szociálisan hátrányos helyzetűek. 

Évente jellemzően legalább száz-kétszáz pályázó jelentkezik, akik közül ötven tehetséges diákot választ ki a szakmai zsűri. Lakatos László Leonárdó ismét remekelt, ugyanis a Rédei Móra Ferenc Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója, a Rédei Eszterlánc Néptáncegyüttes táncosa másodjára nyerte meg a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában