Sikeresség

2024.01.02. 06:55

Közel négyszeresére emelték a sportösztöndíj összegét Tatán

40 ezerről 150 ezer forintra emelték a havi támogatás összegét, illetve az életkori határt is eltörölték.

Kemma.hu

Tata város képviselői december 20-án tartotta meg idei utolsó testületi ülését. Többek között döntöttek arról is, hogy 2024-től megemelik a sportösztöndíj összegét. 

Az előterjesztés szerint Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2015-ben alkotta meg a sportolók ösztöndíjáról szóló rendeletét. A pályázat célja, hogy támogatást nyújtson a tatai sportolóknak. Az Esterházy Miksa „Viator” sportösztöndíj összege 2015 óta 40 ezer forint volt és megalkotása óta összesen 44-en részesülhettek benne. 

Mint írták: a képviselő-testület az ösztöndíjat azért hozta létre, hogy a Tatán fiatalon válogatott kerettaggá váló sportolók helyben maradjanak és anyagi okok miatt ne kerüljenek át fővárosi vagy nagyobb városokban működő egyesületekhez, hanem Tatát is képviseljék a sportéletben. A 8 évvel ezelőtt megállapított összeg akkoriban elegendőnek bizonyult arra, hogy a sportolók családjainak biztonságát növelje abban, hogy van értelme a gyermekükért a továbbiakban is anyagi áldozatokat hozni sportsikereik érdekében.

Az elmúlt 8 évben Tatán a vívás és a kajak sportágban kimagasló eredmények születtek, az ösztöndíjat elnyert fiatalok olimpiai reménységnek számítanak. Ezen sikerekre más egyesületek is felfigyeltek, sportolóik nagyobb kluboktól kapnak anyagilag kedvezőbb ajánlatokat. A város szeretné a tatai sportolókat helyben tartani és ennek érdekében szükségesnek látták az ösztöndíj összegének növelését, kiváltképp azon sportolók esetében, akik nemzetközi versenyeken képviselik a várost. 

Az ösztöndíjat ezentúl két kategóriában lehet majd megpályázni. a 18 év alatti és a 18 év feletti tatai sportegyesületben sportoló személy vagy tatai sportegyesületből induló sportoló, aki olimpiai sportágban válogatott  kerettag. Illetve a korábbi rendeletből törölték pályázói életkor felső határára vonatkozó részt. A támogatások összege a fiatalkorúak esetében 50 ezer forint, míg a nagykorúak már havonta 150 ezer forintot kapnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában